Sorunum var diyenler, dökülün.

Başlatan ricci, 17 Eylül 2013, 02:21:10

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hakanatik01

"Rabbin kesinlikle emretti ki ancak kendisine ibadet edin, anne ve babaya iyilik edin. Onlardan biri veya her ikisi senin yanında yaşlanır ve düşkünleşirse, bezginliğini hissettirir şekilde onlara "öf" bile deme, azarlama. Onlara güzel ve tatlı sözler söyle."(isrâ, 17/23-24)

ElisaMcCline

Selam Samet,

Bu konular böyle yazıyla PM le çözülecek konular değil ancak sanki bence de bir fevri davranış içindesin.
Zor olan çözüm üretmektir, meyvelerini alacağın ve ileride olumlu bir hal alacak olan da budur.
Kestirip atmak, ipleri kopartmak her zaman en kolay ve ilerisi için en berbat yol aslında.

PM gönderiyorum ama en kısa zamanda ararım. Yazarak olmaz böye şeyler.

illisionist

Her bir insanın hayatta farklı şekilde sınavları var! Samet kaç yaşındasın bilmiyorum ama anlayabildiğim kadarıyla 20'li yaşlardasın! Benim de o zamanlar gerçek yaşam ile iç dünyam arasında beni çok kötü noktalara götürebilecek çalkantılarım oldu, ne zaman elimi kaldırsam sanki biri indirmeden tuttu, ne zaman adım atmaya çalışsam ayağım yerden kalkmadı, ne dilime gelse ağzımdan çıkmadan içime aktı... ama kazanan ben oldum :) umarım senin de içindeki iyi melek hep galip gelir!...
"Akıllı kimdir? Herkesten öğrenen. Kuvvetli kimdir? Hırslarını yenen. Zengin kimdir? Halinden memnun olan."

ikose

Bir anne olarak bunu okuma benim için çok zor oldu, inanki genç insanların bu kadar üzücü şeyler yaşaması beni kahrediyor..
Elimden çok bir şey gelmez , hiç kimsenin yaşadıklarını bilmeden ahkam kesmekde haddime değil..
Ama bu dünya imtihan ise , bu sınavı terketmek onuda kaybetmek anlamına geliyor.. bence..
Rabbim sana çare olanı en kısa sürede nasip etsin İnşallah :)
Çok üzüldüm :)

Bir söz vardır, böyle zamanları yaşadığımda ve ya hissettiğimde  onu hatırlatırım kendime

Derman aradım derdime
Derdim bana derman imiş
Bürhan aradım aslıma
Aslım bana bürhan imiş

silver

Burada yazanları yeni gördüm. Sizi ne kadar tanımasam da bir kaç küçük arkadaş tavsiyesinde bulunmak isterim. Hayat gerçekten de karşımıza bazen istemediğimiz şeyleri çıkarabiliyor. Umutsuzluklara, karamsarlıklara, üzüntülere ve daha bir çok olumsuz davranışlarla karşı karşıya bırakabiliyor ki imtihan dünyasında bunlarla karşılaşmak emin olun ki en doğru şey. Sabır ki en güzel kapıların açılmasına, arkasından en güzel mutlulukları yaşamasına sebep olan belkide en güzel, en olgun davranıştır. Burada kimse ailenizde ne yaşadığınızı tam manasıyla bilemez ama aile bir insanın hayattaki dayanağıdır. Bazen bir şey olur ailen seni yüz üstü bırakmaz sana destek olur. Yeri gelir düşersin seni kaldırır, hastalanırsın senin başından ayrılmadan yanında olurlar. O yüzden sakin kafayla, yalnız kendinizin olduğu bir ortamda düşünmenizi tavsiye ediyorum. 1000 düşün 1 söyle diye boşuna dememişler. Bugün söyleyeceğin en ufak bir söz bazen en keskin kılıçtan bile daha derin izler bırakabiliyor insanlarda. Bu söylediklerim sadece aile için değil herkes için geçerli. Birilerine kızmak, küsmek, darılmak, bağırmak en kolay şeydir. Bazen bir insanın canını yakmak için en ufak bir söz bile yeterli olur. Ama yapıcı olmak, her şeye rağmen geçmişteki olumsuzlukları geride bırakıp önüne bakabilmek, işte en güzeli ve doğrusu da bu olacaktır.

bekeli

@sametseven,
Ailenizle aranızda neler geçtiğini bilemeyiz. Kim haklı kim haksız bilmiyoruz.

Ama bu önemli de değil. Burada bir aile söz konusu. Hiçbir problemi ondan kaçarak çözemezsiniz.

Evden kaçman, içki içmek gibi, uyuşturucu almak gibi bir şey. Sadece geçici olarak problemden uzak tutarsın kendini ama bu bir çözüm olmaz. Hiçbir şeyi değiştirmez. Sorununu bu şekilde halledemeyeceğini baştan söyleyeyim.

Klasik gelecek ama ilerde inşallah baba olduğunda anlarsın anne babanın kıymetini. Bir çocuk yetiştirmenin ne kadar çok zorluklar barındırdığını ve ne büyük bir sorumluluk olduğunu anlarsın.

Gel, iş işten geçmeden, yanlış bir şey yapmadan ailenle olan problemlerini çözmeye çalış. Evden kaçmak çözüm değil.

Ayrıca bir psikiyatriste gitmek asla deli olmak anlamına gelmiyor..

Allah yardımcın olsun. Yanlış bir şey yapmak zorunda kalmazsın inşallah.

sametseven

Görünen o ki zaman zaman kopuk yaşamaya devam edeceğim :S
Alıntı yapılan: bekeli - 07 Mayıs 2015, 17:43:27
@sametseven,
Ailenizle aranızda neler geçtiğini bilemeyiz. Kim haklı kim haksız bilmiyoruz.

Ama bu önemli de değil. Burada bir aile söz konusu. Hiçbir problemi ondan kaçarak çözemezsiniz.

Evden kaçman, içki içmek gibi, uyuşturucu almak gibi bir şey. Sadece geçici olarak problemden uzak tutarsın kendini ama bu bir çözüm olmaz. Hiçbir şeyi değiştirmez. Sorununu bu şekilde halledemeyeceğini baştan söyleyeyim.

Klasik gelecek ama ilerde inşallah baba olduğunda anlarsın anne babanın kıymetini. Bir çocuk yetiştirmenin ne kadar çok zorluklar barındırdığını ve ne büyük bir sorumluluk olduğunu anlarsın.

Allah yardımcın olsun. Yanlış bir şey yapmak zorunda kalmazsın inşallah.
Alıntı yapılan: silver - 07 Mayıs 2015, 16:47:09
Burada yazanları yeni gördüm. Sizi ne kadar tanımasam da bir kaç küçük arkadaş tavsiyesinde bulunmak isterim. Hayat gerçekten de karşımıza bazen istemediğimiz şeyleri çıkarabiliyor. Umutsuzluklara, karamsarlıklara, üzüntülere ve daha bir çok olumsuz davranışlarla karşı karşıya bırakabiliyor ki imtihan dünyasında bunlarla karşılaşmak emin olun ki en doğru şey. Sabır ki en güzel kapıların açılmasına, arkasından en güzel mutlulukları yaşamasına sebep olan belkide en güzel, en olgun davranıştır. Burada kimse ailenizde ne yaşadığınızı tam manasıyla bilemez ama aile bir insanın hayattaki dayanağıdır. Bazen bir şey olur ailen seni yüz üstü bırakmaz sana destek olur. Yeri gelir düşersin seni kaldırır, hastalanırsın senin başından ayrılmadan yanında olurlar. O yüzden sakin kafayla, yalnız kendinizin olduğu bir ortamda düşünmenizi tavsiye ediyorum. 1000 düşün 1 söyle diye boşuna dememişler. Bugün söyleyeceğin en ufak bir söz bazen en keskin kılıçtan bile daha derin izler bırakabiliyor insanlarda. Bu söylediklerim sadece aile için değil herkes için geçerli. Birilerine kızmak, küsmek, darılmak, bağırmak en kolay şeydir. Bazen bir insanın canını yakmak için en ufak bir söz bile yeterli olur. Ama yapıcı olmak, her şeye rağmen geçmişteki olumsuzlukları geride bırakıp önüne bakabilmek, işte en güzeli ve doğrusu da bu olacaktır.
ve diğer arkadaşlar, teşekkür ediyorum sizlere

sametseven

Bir aksilik çıkmadıkça sitelere devam edeceğim. Hayırlı cumalar selam ve dua ile :)

silver

Size de hayırlı cumalar dilerim. Umarım sorununuz çözülmüştür. Ayrıca bugün hayırlı bir gün olduğu için size tavsiyem Allah'a bol bol dua edin. Allah kulunun en zor durumda kaldığı dualarını geri çevirmeyecektir. Ayrıca Allah size ve ailenize sağlık, mutluluk, huzur ve afiyet ihsan eylesin ve tez zamanda sorunların çözüme kavuşmasında yardımcı olması dileğimle...

Elektronick

yaşın çok genç ve inan bunu o yaşlarda bende düşünmüştüm fakat ne kadar yanlış oldugunu farkedince dahada sıkı baglandım aileme inanıyorumki sende en yakın zamanda farkına varırsın ihşallah