Hukuk işlerinden anlayan var mı :)

Başlatan Ufuko, 26 Ocak 2015, 14:02:50

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Ufuko

Cumhuriyet Savcılığının takipsizlik kararından sonra Sulh Ceza Hakimliğine itiraz dilekçesi vermiştim. Sulh Ceza Hakimliği tarafından dilekçem kabul edilmiş ve takipsizlik kararının kaldırılmasını, şahsın şüpheli sıfatıyla ifadesinin alınmasını, konu hakkında şahısa çeşitli sorular sorularak cevaplandırması talep edilmiş ve benimde müşteki sıfatıyla tekrar ifade vermem istenmiş.

Sulh Ceza Mahkemesinin bu kararından sonra ne yapmam gerekiyor? Savcılığın dava açmasını mı bekleyeceğim? Karakola mı çağrılacağım ne olacak  :m

gaddar

Sana gelen mahkeme tarihi ne zamansa o tarihte gideceksin ifadeni tekrar teyit edeceksin ya da değiştireceksin vs. Seni karakola çağırmazlar aksine şüpheli şahıs için mahkeme zamanı yaklaşınca tebligat gider. Mahkemi günü biz getiriyoruz zaten zorluk çıkarmaması için :m

Ufuko

Alıntı yapılan: gaddar - 06 Mart 2015, 17:34:58
Sana gelen mahkeme tarihi ne zamansa o tarihte gideceksin ifadeni tekrar teyit edeceksin ya da değiştireceksin vs. Seni karakola çağırmazlar aksine şüpheli şahıs için mahkeme zamanı yaklaşınca tebligat gider. Mahkemi günü biz getiriyoruz zaten zorluk çıkarmaması için :m
Herhangi bir mahkeme tarihi belirtilmemiş. Benim Sulh Ceza Hakimliğine gönderdiğim dilekçenin onaylandığını ve savcılığın takipsizlik kararının kaldırılmasını bildiren bir tebligat aldım. En sonuna da bu kararın savcılığa da bildirileceği yazılmış.

Sanırım savcılık bu aşamada davayı açacak sonrasında mahkemeye mi gidilecek?

gaddar

Aynen beklemede kalacaksın sana tebligat gelir mahkeme safhası işte standart . Sonrasında tekrarlarsın ifadeni ya da eskisi gibi olduğunu teyit edersin.ilk mahkemede de sonuçlanmayabilir sayfayı tam okuyamadım ne ile ilgili bi durum diye kusura bakma.Tekrarında da lehine bi sonuç çıkacağını bilemezsin.

Ufuko

abcb

Ufuko

Alıntı yapılan: abcb - 05 Nisan 2015, 00:45:15
Gözün aydın Modum  :)
Avukatı da varmış p.ştun  :P
Daha kazanmadık modum sadece mahkeme açılmış ama buda birşeydir  :m

abcb

Müebbet versinler artık karşı tarafa  (d) hatta ibreti alem fiks Taksim'de sallandırma muhabbeti bile yapabiliriz  ninja

Ufuko

Alıntı yapılan: abcb - 05 Nisan 2015, 00:47:57
Müebbet versinler artık karşı tarafa  (d) hatta ibreti alem fiks Taksim'de sallandırma muhabbeti bile yapabiliriz  ninja
Mahkemeye çıktığını görsem bana yeter ama avukatı varmış oda olmayacak  :D
Kaybedersek o kadar uğraş boşa gidecek yani  :m

abcb

En azından elinden geleni yapmış olacaksın  :)
İnşallah kazanırsın  :)