Faydalı veya ilginç paylaşımlar

Başlatan TwofuN, 10 Temmuz 2012, 20:14:16

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

FilmsizKalma

tolgacan, 3 5 kişi bulursam altıma... Benim ücret bedavaya gelirimi ???

tolgacan86

Gördüğüm kadarıyla forum olarak ihtiyaç hat safhada, sizi grupla psikolojik danışmaya alayım hem grup indirimi +taksit seçeneklerinden faydalanırsınız :)

ElisaMcCline

Alıntı yapılan: ikose - 18 Eylül 2012, 22:23:14
Marabalara taksit varmı  :P

Olmadı ama, burada herkes ağa-hanım-hanımağa :P

Alıntı yapılan: FilmsizKalma - 18 Eylül 2012, 22:24:31
tolgacan, 3 5 kişi bulursam altıma... Benim ücret bedavaya gelirimi ???

haha, reflinki ver Filmsizkalma :D deneyelim :P

regortaz

Alıntı yapılan: tolgacan86 - 18 Eylül 2012, 22:07:23
Bencede uzman birisinden psikolojik yardım almanızda fayda var. Elisa hocamın belirttiği gibi uykusuzluğun en temel nedeni adını koyamadığımız içsel bunaltılardır. O yüzdende yardım almak gerekir :)

Not: İstersen adresimi verebilirim, ücrette anlaşırız :P

Adını koymadığım bir durum yok ki ortada :) (Uzun yazıları okumayanlar için: sınav stresi)

Sınav stresi, üni.de okurken yeniden sınavlara hazırlanıyorum. Kazanamazsam tabii ki bir okulum var ama oradan nefret ettiğimi söyleyebilirim, hiç devam edesim yok. Girmek istediğim bölüm ilk 10bin kişi arasında olmamı gerektiriyor, bu da oldukça sıkı ve özverili bir çalışma demek. Şu an okuduğum bölüme aşağı yukarı 40bin'lik bir başarıyla girmiştim, geçmem gereken 30bin kişi daha var, kolay değil. Tüm bunlar, "ya olmazsa"lar "bir soru bin kişi" klişesi vs..içten içe yiyip bitiriyor beni açıkçası, sorunum bu. Çalışırsam yapabileceğimi biliyorum ve yapmaya da başladım, geçenlerde girdiğim bir deneme sınavında hayatımın en yüksek netini yaptım ve bu 3 sene sonra girdiğim ilk sınav. Bu gidişle olacak ama sınav ortamının nasıl bir şey olduğunu biliyorum, çok rahatlıkla pire deveye dönüşebiliyor temel kaygım bu, o kadar çalışmamın ve son şansımın boşa gitmesi.

Özetle şu sınavı atlatana kadar ne benim yapabileceğim var ne de herhangi bir psikoloğun :) Bir psikiyatra gidip sınav stresi desem passiflora yazıp yollar ama bu genç yaşta vücut kimyamı değiştirmeye niyetim yok, hormon reseptörlerimi kandırmak, enzimlerimi inhibe etmek istemiyorum. Çünkü her kimyasal vücudun bir yerini düzeltip başka yerini bozar. Havalar soğudukça daha rahat uyurum muhtemelen sıcak zaten başlı başına uyutmayan bir şey. Bir de kaçta yatarsam yatayım saati erkene kuruyorum böylelikle gün içinde yorulduğumda erken uykuya dalıyorum, bu yöntem işe yarıyor denebilir. :)

Esas psikolojik desteğe sınavı kazanamazsam ihtiyacım olacak :D Şu an yaptığım her türlü yazılı/interntetteki tanı testinde hafif "mild" depresyon hatta bazılarında siklotimi çıkıyor. Siklotimi daha olası çünkü gerçekten duygu dalgalanmalarını hissediyorum. Bipolar'a çevirmeden müdahale etmek gerek :)

halisekarakaya

Uykusuzluk ,uyuyamama konusunda her yolu deneyip(papatya çayı,oğlumun antihistaminkleri  :D,antistres yatak ve panjur :))  ) başedemedikten sonra uzman yardımı alan biri olaraktan şunu söyleyebilirim ki ;istikrar önemli  :)
O dönem için doktorun söylediği benimse doktora gidene kadar yapmadığım tek şey uykum gelmeden yatağa girmemek  ve herşeye rağmen aynı saatte kalkma olayıydı ve özellikle uykusuzluktan ölmek üzere bile olsam asla öğle uykusu yapmamamdı  :)
Doktor çocukluğuma inmek istedi tabi ama ona sakın bunu deneme bile doktor dedim  :D ben mutlu bir çocuktum  :D  şu an uyuyamıyorum ve tek sorunum bu  :D
Diğer tavsiyelerse şunlardı ;
Uyku rutinleri :Tercihen ılık duş,pijama ,diş fırçalama vs yani uykuyu hatırlatacak şeyler,atraksiyonsuz bir kitap   :P
Havalandırılmış ve stresten arındırılmış bir oda  :)
ve senin istemediğin ama benim o dönem için çok kısa süreliğine ve çok düşük dozda kullandığım bir ilaç.
Kısa bir süre içerisinde nomal halime dönmüştüm ,hangisinin iyi geldiğini ölçmek, bu durumu ilaca mı borçlu olup olmadığımı test etmek için ilaç almayı bıraktığımda normal bir şekilde uyumanın keyfini çıkarırken iyi ki çocukluğuma inmesine izin vermemişim dediğimi de hatırlıyorum  :D
Zor bir durum  :(
Uyumanın müthiş bir konfor olduğunu uyuyamadığı zaman anlıyor insan ya da uykulu günlerine dönüş yaptığında  :)
Tüm bunların dışında söylemek istediğim şeyse şu ki regortaz ,herşeyden mühim tek şey sağlık  :)
Çok kasmamak ,bünyeyi çok yıpratmamak lazım ,gençliğinin tadını çıkar ,olmazsa ucunda ölüm yok  :)Sağlığın bozulduğunda istediğin şeyleri yapamadıktan sonra hedeflediğin şeyler de anlamını yitirir  :) 8 (Söylediğim şeyler senin için havada kalıyor olabilir ama söylüyorsam nedeni var  ;)  )
Çok ütüledim biliyorum ve harbiden uykum geldi ,sağlıklı günler bol uykulu geceler diliyorum  :)

ElisaMcCline

Şşşşt,
Yaa biz "uyumayın millet" diye bağırdıkça, siz "nasıl uyuruz" diyorsunuz :D PES yani :D

ozzyjen

Uyku problemi insanı gerçekten usandıran bir sorun.Arada bende bu sorunu yaşıyorum.Fakat birkaç sene önce nerdeyse 1 ay falan uyumadım.uyumadım dediysem sabah 8 civarı 45 dk 1 saat  falan kestırıyordum.ama 1 ay sonra gözümü hastanede açtım :) Eger cok fazla sorun varsa doktora görünmek şart.

regortaz

Uykusuz bir gece daha, doğadan relax çayı+eti cicibebe sponsorluğunda :D Seneler boyu hiç utanmadan almaya devam etmeyi düşünüyorum cicibebe bisküvisini, onlarca bisküvi denedim hiçbiri bunun gibi değil :D

Tavsiyeleriniz için teşekkürler halise hocam bir şekilde atlatmayı umuyorum bu dönemi :) Haftada 2-3 gün de olsa normal zamanda uyumaya başladım geç yatıp erken kalkma sistemi sayesinde.

tolgacan86

şu anda hiç vaktim yok acilen işe yetişmem lazım ama akşama geldiğim zaman biraz açıklama yapacağım. :) Kısaca uyku bozuklukları aslında "sınav stresi işte" şeklinde algılanan basit problemler değildir :)

ikose

Bu gün Doktorum programının konusu Uykusuzluk idi.. Ne çok insanın bu problemi yaşadığını farkettim..
Tam olarak (Kahvaltı zamanı olduğundan) izleyemedim ancak  programın ismindende anlaşalıcağı üzere
herkesi bir uzmandan yardım almaya yönlendirdiler..  :X
ben yinede böyle bir sorunun kendi düşüncelerimizle düzeleceğini inananlardanım  8)
Bu arada 2 gün önce Teketek programının eski görüntülerinden bir demet seyrettim
orada Uykusuzluk ele alınmış, anlatım şekli alışık olmadığımız bir şekilde istersen birde bunu dene  :D :D :D
Videoyu buraya eklemiycem , hoş kaçmaz diye düşünüyorum.. ama merak edenlere
Teketek uykusuzluk yazarak arama yaptığınızda karşınıza çıkıyor   :D :D