Akıllı Telefonlar Hakkında

Başlatan ikose, 13 Ekim 2012, 16:47:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ElisaMcCline

Bu konuda sadece şöyle bir uyarıda bulunayım :)

Cep telefonu ve notebook gibi ürünleri tabii ki güvenilir mağazalardan internet üzerinden almak ile ilgili bir sıkıntı yok.
Ancak ürünü sadece internetten görerek alanlar da var ve bu bana çok doğru gelmiyor. Mutlaka elinize alıp incelemelisiniz.
Ürünler, ebatları ve kalitesi, kullanılan malzeme gibi unsurları verilen resimlerle anlamak çok mümkün olmuyor.

silver

Alıntı yapılan: ElisaMcCline - 04 Haziran 2015, 13:57:24
Bu konuda sadece şöyle bir uyarıda bulunayım :)

Cep telefonu ve notebook gibi ürünleri tabii ki güvenilir mağazalardan internet üzerinden almak ile ilgili bir sıkıntı yok.
Ancak ürünü sadece internetten görerek alanlar da var ve bu bana çok doğru gelmiyor. Mutlaka elinize alıp incelemelisiniz.
Ürünler, ebatları ve kalitesi, kullanılan malzeme gibi unsurları verilen resimlerle anlamak çok mümkün olmuyor.
Buna kesinlikle katılıyorum ama güvenilir bir siteyse zaten gerçek fotoğraflarını koyuyorlardır ki ayrıca kullanıcıların bu gibi durumlarda iade edebilme hakları var ;)

ElisaMcCline

Alıntı yapılan: silver - 04 Haziran 2015, 13:59:43
Buna kesinlikle katılıyorum ama güvenilir bir siteyse zaten gerçek fotoğraflarını koyuyorlardır ki ayrıca kullanıcıların bu gibi durumlarda iade edebilme hakları var ;)

Fotoğrafları heryerde bulabilirsin, o siteye bağımlı değil hiçkimse, yani o sitede düzgün resim olmasa da farketmez :)

Ama hiçbir fotoğraftan, aldığın ürünün kalitesini, dış malzemesi plastik mi, esnek mi, boya mı, metal mi, çok iz kalıyor mu,
ergonomisini, büyüklüğünü, sana/eline uygun olup olmadığını anlayamazsın :)

Walla en azından ben anlayamıyorum, anlayan varsa onun tercihidir, benim için risk bu faktörler ve, benim bile beğenmeyeceğim bir telefonla ben 2-3 yıl geçirmektense önce gidip görüp içim rahat ederek almak isterim, aksini düşünen varsa da mani olmam :D

hakanatik01

n11den çok ürün aldım sorun çıkmadı hemen hemen herşeyide internetten alıyoruz parayı geç internette çeşit çok ister istemez birgün hepimiz netten alıcaz :P Genelde beğendiğim çoğu ürünü buradaki mağazalarda bulmak sorun olabiliyor.

Senin bu beğendiğin telefon ucuz desende adamın yorumları olumlu değil %86 memnuniyeti var ki bence düşük bir oran yani sorunlu bir satıcı gibi n11de yanlarındaki yüzdelerde önemli olabiliyor.Paran kalmaz n11de ama alışveriş yaptığın mağaza önemli başın ağrır götür getir, paranla rezil olmak dedikleri durum oluşabilir :)
Ürün tanıtımındaki yazılarda çok dikkat etmelisin ;(PC resmi koyar mesela ama fan satıyor olabilir kelime oyunları internettede var :P )
ucuzbudur,hepsiburada,hizlial,gold,kliksa beğenip en çok kullandığım siteler.(arada 1-2 ürün aldığım yerlerde var  )

silver

Alıntı yapılan: ElisaMcCline - 04 Haziran 2015, 14:24:58
Fotoğrafları heryerde bulabilirsin, o siteye bağımlı değil hiçkimse, yani o sitede düzgün resim olmasa da farketmez :)

Ama hiçbir fotoğraftan, aldığın ürünün kalitesini, dış malzemesi plastik mi, esnek mi, boya mı, metal mi, çok iz kalıyor mu,
ergonomisini, büyüklüğünü, sana/eline uygun olup olmadığını anlayamazsın :)

Walla en azından ben anlayamıyorum, anlayan varsa onun tercihidir, benim için risk bu faktörler ve, benim bile beğenmeyeceğim bir telefonla ben 2-3 yıl geçirmektense önce gidip görüp içim rahat ederek almak isterim, aksini düşünen varsa da mani olmam :D

Tabi ki o aşamayı satın almadan önce herhangi bir teknoloji mağazasını gezip anlayabilirsiniz onu uzaktan veya siteden anlamak imkansız ;) Onun için mağazaya gideceksiniz bakacaksınız atıyorum hafifliğine bakacaksınız elinize uyuyor mu, ekran kalitesi ne derece iyi görünüyor, bilgisayar için tuşların yumuşaklığı, sıklığı veya fan sesi, ısınma düzeyi vs. gibi bütün kişisel tercihlere uzaktan bakarak karar veremeyiz. Ben karar verildikten sonraki aşamadan bahsetmek istedim ;) Tabi yine de herkesin kendi düşüncesi, parası, zevki ;) İstediği gibi almakta özgür :)

illisionist

Merhaba arkadaşlar

Elimde üç yıl önce aldığım LC Optimus P612 akıllı telefon var, vakti zamanında kullanım açısından yeterliyken yeni program ve teknolojiler karşısında telefon artık yetersiz kalmakta (özellikle hız açısından). Kısacası yeni bir telefon almanın vakti geldi :) Ortalama 1000 TL bir bütçe ile yeni bir telefon alma düşüncesindeyim, tabi amacım alabileceğim en iyi özelliklere sahip telefonu alabilmek, internette araştırma yaparken Fly IQ4513 Quantum gözüme çarptı, ama fly markası ülkemizde pek yaygın değil!
Bu telefonu kullanan, deneyimi olan, arkadaşında bulunan...falan filan
Ne dersiniz arkadaşlar? Ya da başka marka da olabilir önerisi olan var mı?
"Akıllı kimdir? Herkesten öğrenen. Kuvvetli kimdir? Hırslarını yenen. Zengin kimdir? Halinden memnun olan."

neon

Elisa hocam doğru bir noktaya temas etmiş ama; mağazadan alınca da 400-500 tl fazla veriyorsun. Bir de internetten satış yapanlar neden daha az fiyata telefon satıyorlar diye düşünüyor insan. Ürün de bir sorun mu oluyor yok sa toptan aldıklarından, satış yaparken de bu fiyat kurtarıyor mu acaba ??? Sonuçta tüketiciler bizler olduğumuzdan ürünü bizler kullanacağımızdan almadan önce inceleme, bilgi edinme ihtiyacı duyuyoruz.  Bu şekilde bir araştırma yapmamızın nedeni, ilerde keşke dememek için mümkün olduğunca ekonomik ve kaliteli bir ürün almaya çalışmak. Kullanacak olan bizleriz.  Örnek vermek gerekirse bu telefon 4g ye uyumlu mu tam anlayamadım. Bu telefonu aldıktan sonra 4g veya 5g ye geçildiğin de keşke bu telefonu almasaydım dememek için bu tür araştırmalar yapıyoruz. Bir de şu var ileriyi düşünerek karar vermeye çalışmak ta ürün almayı zorlaştırıyor. Teknoloji sürekli gelişiyor.

Mesela benim 6-7 yıldır kullandığım telefona ''Kullandığınız cihaz klonlu listesinde olduğu için ...tarihinde kullanıma kapatılacaktır.'' şeklinde bir mesaj geldi ve telefonum belirtilen tarihte kullanıma kapatıldı. Bu tür sorunlar yaşamamak için bu tür araştırmalar yapıyoruz artık. :) Neyse eninde sonunda alacaz bir telefon bakalım hayırlısı. :) Teşekkürler arkadaşlar görüş ve önerileriniz için. :)

fbseyhan

Alıntı yapılan: neon - 04 Haziran 2015, 15:09:20
Elisa hocam doğru bir noktaya temas etmiş ama; mağazadan alınca da 400-500 tl fazla veriyorsun. Bir de internetten satış yapanlar neden daha az fiyata telefon satıyorlar diye düşünüyor insan. Ürün de bir sorun mu oluyor yok sa toptan aldıklarından, satış yaparken de bu fiyat kurtarıyor mu acaba ??? Sonuçta tüketiciler bizler olduğumuzdan ürünü bizler kullanacağımızdan almadan önce inceleme, bilgi edinme ihtiyacı duyuyoruz.  Bu şekilde bir araştırma yapmamızın nedeni, ilerde keşke dememek için mümkün olduğunca ekonomik ve kaliteli bir ürün almaya çalışmak. Kullanacak olan bizleriz.  Örnek vermek gerekirse bu telefon 4g ye uyumlu mu tam anlayamadım. Bu telefonu aldıktan sonra 4g veya 5g ye geçildiğin de keşke bu telefonu almasaydım dememek için bu tür araştırmalar yapıyoruz. Bir de şu var ileriyi düşünerek karar vermeye çalışmak ta ürün almayı zorlaştırıyor. Teknoloji sürekli gelişiyor.

Mesela benim 6-7 yıldır kullandığım telefona ''Kullandığınız cihaz klonlu listesinde olduğu için ...tarihinde kullanıma kapatılacaktır.'' şeklinde bir mesaj geldi ve telefonum belirtilen tarihte kullanıma kapatıldı. Bu tür sorunlar yaşamamak için bu tür araştırmalar yapıyoruz artık. :) Neyse eninde sonunda alacaz bir telefon bakalım hayırlısı. :) Teşekkürler arkadaşlar görüş ve önerileriniz için. :)

Hocam internettekilerle fiyat farkının en önemli sebebi garanti farkı diye biliyorum yani mağazalardakiler distribütör garantili yani kvk genpa gibi büyük ve nerdeyse her şehirde bulunan garanti firmalarından garantililer ancak ucuz olanlar ise ithalatçı garantili bunlar genellikle birkaç mağazası olan ve garantilik işiniz olduğunda telefonu kargoyla göndermeniz gibi can sıkan işleri olan şeyler bu yüzdende fiyat farkı var. Ancak şahsi görüşüm zaten garantilik bir işim oluncada genpa telpa gibi şirketlerde yeteri kadar can sıkıyor hatta birçok şeye kullanıcı hatası diyorlar bu yüzden netten güvenilir bir siteden almakta sorun yok size örnek olması için mesela ben kendi telefonumu yine ithalatçı garantisiyle istanbul bilişimden aldım (mağazası net sitesinden daha ucuz eğer istanbuldaysaan :) )  ama üstüne cepkasko yaptırdım sizde böyle birşey yapıp telefonu 400-500 ucuza alıp 60-70 liraya cepkasko yapabilirsiniz :)

silver

Alıntı yapılan: neon - 04 Haziran 2015, 15:09:20

Karar tabiki size ait ama parada kolay kazanılmıyor biliyorsunuz ;) Neden aynı ürüne daha fazla para verelim ki? İnternetten satış yapanlar için ki bu bahsettiğim şeyleri güvenilir siteler için söylüyorum sadece tek bir depo veya birkaç depo kullanılıyor ve mağazalardaki gibi çok fazla çalışan olmadığı için hem yer kirası hemde çalışan ücreti gibi ekstra masraflar ortaya çıkmadığı gibi rahatlıkla 400-500 TL daha az fiyata satabiliyorlar. Yukarıda dediğim gibi öncelikle ürüne karar verirsiniz yakınınızda mutlaka bir teknoloji mağazası vardır oraya gidip ürünü elinize alırsınız birkaç deneme yaparsınız özelliklerini, dış görünüş, ses, sıcaklık vb. gibi özelliklere bizzat dokunarak, gözlemleyerek bir sonuca varırsınız. Daha sonrada o ürünü satan güvenilir siteleri araştırıp alışverişi tamamlamış olursunuz. Sonucunda kârlı olan yine siz olursunuz ;) Ayrıca şunu belirtmekte fayda var ki teknolojik aletlerde keşke dememe olasılığınız çok düşük. Çünkü sürekli yeni ve gelişmiş özellikler çıkıyor. Aldığınız üründe kararlı olmalı ve onunla yetinebileceğiniz konusunda kendinizi inandırmalısınız. Yoksa ya sürekli beklersiniz, ya pişmanlık yaşarsınız, ya da sürekli değiştirip israf yaparsınız ;)

bekeli

Valla öyle çok üst düzey birşey istemiyorsan GM 4G'yi tavsiye ederim. Yeni çıktı.

Fiyatı uygun. Google amcanın Android One'ı ile geliyor. Güncelleme sıkıntısı felan olmaz.

Tavsiye ederim. Gidip bir mağazada detaylıca inceleyin.

[spoiler]

Belki daha uygun yerler de vardır. Araştırmadım. Özelliklerine bakmanız açısından yazdım.

http://www.hepsiburada.com/liste/general-mobile-4g-android-one/productDetails.aspx?productId=telcepgmanone&categoryId=371946[/spoiler]