İnternet ve Bilgisayar Soruları

Başlatan ElisaMcCline, 18 Şubat 2012, 03:17:39

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

drogba

onlarla baktım zaten. ayrıca masa üstünden bahsediyorum leptop değil. şimdi tekrar bakıcam ama doğru gibi gelmedi o sıcaklıkta pc nin çalışması pek olası gelmiyor bana algılayıcılarda  problem var herhalde.

AnilK

Kasanın yan kısmına elini koysan sıcaklığı farkedersin zaten, gerçi o sıcaklıkta bilgisayarın çalışmaması lazım normal şartlarda :D

ElisaMcCline

Kasanın yan kapağı açık çalıştır bence. CPU nun fanında sorun var mı görmek gerekir.
Yoksa;
Algılayıcıyı kart üstüne bir kablo ile cpu yakınına uzatabiliyorlar. Dış soğutucuya değiyor olabilir belki.

drogba

yakın zamanda açtım fanda bir sorun yok. dediğim gibi  abartı bir derece yinede bir foruma fikir sorayım dedim. seninde dediğin gibi algılayıcı çalışmıyor büyük ihtimal. onu bir kurcalarım yarın.

hakanatik01

elisamccline hocanın dediği değilse algılayıcınız bozuktur yoksa o sıcaklıkta PC'nizin yeni olduğunu düşünerekten BIOS'unuzda güncel olmalı orda ayarlarda görebilirsiniz BIOS'ta belirtilen sıcaklığa geldimi [atıyorum 110C bu sıcaklığa ulaştımı CPU ] sistem kendisi otomatik olarak akımı kesiyor ve PCniz otomatik kapanıyor [otomatik dediğim çaaatt diye gidiyor işte soğuyunca açıılıyor gene ama CPU sağlamsa tabiki :)] yada benim PCde  öyle sizde de öyle olması gerek diye düşündüm :)

lovablegs

Peki normsl olarak calisan bir bilgisayar neden surwkli restart atar?

Sent from my GT-I8150 using Tapatalk 2

ElisaMcCline

Alıntı yapılan: lovablegs - 05 Nisan 2013, 14:41:35
Peki normsl olarak calisan bir bilgisayar neden surwkli restart atar?

Genelde yarı iletken sorunudur. CPU ve memory.. Ama %90 memory.
bu sebeple bir yeniden windows yükleme tavsiye edilir. Çünki memory i süründüren ve farkında olmadığın birşey bulaşmış olabilir.
Ortalama kullanıcılar, zararlı temizleme konusunda maalesef sadece buzdağının tepesini görebiliyor sirekli. Bu yüzden onlara temizlik tavsiye etmiyorum.
Güvenlik, zararlı bulaşması vs gibi sorunlarınız, çözemediğiniz pronlemleriniz varsa, yeniden kurulum yapın.

lovablegs

Peki hocam ariza olarak bakarsak plata en cok hangi parca restart attirir.
Rem..ekran karti..harddisk gibi

ElisaMcCline

Alıntı yapılan: lovablegs - 05 Nisan 2013, 14:55:21
Peki hocam ariza olarak bakarsak plata en cok hangi parca restart attirir.
Rem..ekran karti..harddisk gibi

Ram,
Ama unutma, bu saydığın parçaların hemen hepsinde de ram var ;)
CPU da, ekran kartında, HDD de.. hepsinde ram vardır... Hatta win için HDD de ayrıca alan tutulur ve geçici memory olarak kullanılır.
Bu sebeple ilk etapta windowsun tüm bunları ya da bunlardan birini yönetemediğini düşünerek en ucuz (ücretsiz çözüm) ve genel çözüm denenir...

drogba

benim pcde birde klitlenme sorunu var. bakın donma demiyorum klitlenmeç restart atınca knedine gelliyor. sesli bişi açıksa bi "tırırıkk" diye bir gıcırdama sesi geliyor hoperlörden oda ilgimi çekti. neden olabilir bu sizce. bu fan olayından bağımsız olduğunu düşünüyor fanla ilgili problemleri eskidenm yaşamıştım ppc ya yavaşlıyor yada knedini restliyordu bu farklı bir şey.