İnternet ve Bilgisayar Soruları

Başlatan ElisaMcCline, 18 Şubat 2012, 03:17:39

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hakanatik01

Ram ilk seçenek olsada anakartta problemli olabilir belki hocam :)  bu sayılan parçaların hepsininde bağlandığı yerde önemli :)

@drogba
Şimdi böyle söylemesi görmeden zor oluyor ama dediğiniden yola çıkarsam ilk aklıma gelen Harddiskiniz bozuluyor [bad sector oluşuyor yada oluşmuş ]elisa hocam bu teşhişime katılırmı  bilmem :)

lovablegs

Evet aynen benimde basima geldi drogba hakanin dedogi gibi harddisk gidici..lik basta boyle kitlenmeler oluyor daha donra tamamen bozuluyor ..sana tavsiyem hemen onenli bilgilerini yedeklemen ve baska bir harddisk bulman ...yakinda mavi ekrana dusup tamamen formatlik olacak .
Aynisiyla devam etsen bile daha sonra ayni sorun karsina cikacak
Sent from my GT-I8150 using Tapatalk 2

ElisaMcCline

Trink sesi metalik ve kasanın kendisinden geliyorsa evet HDD sorunu.
Ama ses ile ilgili olduğunu düşünüyorsanız, muhtemelen DirectX sorunu...  ya da yine memory olabilir ya da yönetemeyen bir windows.

drogba

ses kapalıykende oluyor, sesle alakalı olcağını sanmam.

ElisaMcCline

Alıntı yapılan: drogba - 05 Nisan 2013, 16:11:35
ses kapalıykende oluyor, sesle alakalı olcağını sanmam.
Hoperlörlerden geliyor demişssiniz.. O yüzden ses ile ilgili olduğunu düşünüyorsanız dedim.

Bu durumda geçmiş olsun... Hakanatik özetlemiş zaten... Lovablegs de onaylamış... Aynı sorun.

drogba

hakan anakart olması çok zor ihtimal çünkü anakartı daha yeni aldım sıfır ama hard disk 2 el ve aldığımda biraz problem vardı bad sector olablir. ama dün sanal belleği 0 ladım biri tavsiye eti sorun hdd de ise donma olmaz bir dene vs  dedi neyse denedim yine aynısı oldu. şimdi hard disk değiştiririm yine aynı sorun olursa  yaptığım masrafa yazık hani bazıları arkadaşından al bir dene diyorda sanki herkesin evinde ytedek hdd varmış gibi kimde olur kulanmadığı sağlam hdd kulaklıkmı bu. herneyse ben sorunu bulsam oraya müdahale edecemde sorun nerde ondan emin olamıyorum.

lovablegs sanada tşk ediyorum sorun ordaysa değiştireyimde ya değilse boşa masraf yapmış olacam ee tek tek her parçayı değiştireceğime gider yeni pc toplarım direkt şu andada zati yeni masraf yaptım pek istemiyorum.

hakanatik01

Anakart problemi senin için değildi lovablegs için o ya ramden ya anakarttan restart atıyordur diye  düşündüm ;9

Senin problemin %90 harddisktir gibime geliyor ; hardiski  değiştirsende o hardiske yeni bir windows kurman gerek arkadaşından söküp takacağın hardiskte sürekli mavi ekran çıkarır donanım bileşenleriniz farklı olacağından ama dediğin gibide boşa masrafta etmiş olabilirsin çevrende çok PCden anlamayan biri varsa sök hardiskini kendine tak dene :)

sanal belleği sıfırlasanda Bad sector dedikleri olay fiizksel bir olaydır anca yama yapabilirsiniz sorunu ortadan kaldıramazsınız aldığınızda bad sector varsa ve uzun süredir kullanıyorsanız hardisk kafalarında okuma/yazma yaparken zamanla o bad sectorlere gelip yama yapmış olduğunuz kısımları dahada büyük duruma getirir yani bad sector olan bir hardiskin bozulması kaçınılmaz sadece süreyi geciktirebiliriz biosta falan varsa yada maxtorun bir programı vardı Low level format atıp bir şansınızı deneyin sistemin performansına göre 1 gün kadar sürebiliyor ama programın yaptığı iş hardiskinizi fabrika ayarlarına döndürmek geçici olarak [1 sene kadar ] sorunu çözebilirsiniz belki tabiki bu dediklerim sorun hardiskte diye inanıyorsanız :) yanlış hatırlamıyorsam programın adı MaxBlast'tı... ilk lowlevel format deneyebilirsiniz ;
umarım kazasız belasız sorununuz hallolur; kolay gele

ElisaMcCline

Alıntı yapılan: drogba - 05 Nisan 2013, 16:26:04
hakan anakart olması çok zor ihtimal çünkü anakartı daha yeni aldım sıfır ama hard disk 2 el ve aldığımda biraz problem vardı bad sector olablir. ama dün sanal belleği 0 ladım biri tavsiye eti sorun hdd de ise donma olmaz bir dene vs  dedi neyse denedim yine aynısı oldu. şimdi hard disk değiştiririm yine aynı sorun olursa  yaptığım masrafa yazık hani bazıları arkadaşından al bir dene diyorda sanki herkesin evinde ytedek hdd varmış gibi kimde olur kulanmadığı sağlam hdd kulaklıkmı bu. herneyse ben sorunu bulsam oraya müdahale edecemde sorun nerde ondan emin olamıyorum.

lovablegs sanada tşk ediyorum sorun ordaysa değiştireyimde ya değilse boşa masraf yapmış olacam ee tek tek her parçayı değiştireceğime gider yeni pc toplarım direkt şu andada zati yeni masraf yaptım pek istemiyorum.

En nihayetinde her şartta bu olmadı başka bir PC kullanacaksan..
Bence al HDD dene.. Olmadı yeni PC ni O HDD ile toplatırsın.

Bahsettiğin sorunlar HDD gibi duruyor... Hakan' ın da dediği gibi uzaktan ancak belirli bir yüzde ile karar verilebilir ama en büyük olasılık bu ve harcayacağın para sokağa atılmış olmaz. Çünki zaten aldığında da sorunlar olan bir HDD sahibiymişssin.. Ne kadar süre devam edebilir ki.. Data larına, emeklerine yazık. Şimdi değilse bile, her an yolda bırakabilir.

drogba

Alıntı yapılan: elisamccline - 05 Nisan 2013, 21:40:21
En nihayetinde her şartta bu olmadı başka bir PC kullanacaksan..
Bence al HDD dene.. Olmadı yeni PC ni O HDD ile toplatırsın.

Bahsettiğin sorunlar HDD gibi duruyor... Hakan' ın da dediği gibi uzaktan ancak belirli bir yüzde ile karar verilebilir ama en büyük olasılık bu ve harcayacağın para sokağa atılmış olmaz. Çünki zaten aldığında da sorunlar olan bir HDD sahibiymişssin.. Ne kadar süre devam edebilir ki.. Data larına, emeklerine yazık. Şimdi değilse bile, her an yolda bırakabilir.

öyle yapacaz herhalde. neyse az bişi daha idare eder beni harhalde 20 gün 1 ay kadar. önemli datalarıda yedekliyim şimdiden kazaya kurban gitmesin. sağolun tavsiyeleriniz için arkadaşlar.

Uniquehero

Konuyu nereye acacagimi bilemedim yanlis bir yere actiysam konuyu affola.
Konuya gelince foruma baglanmakta sıkıntı yasiyorum forumun suanki hali thebux in eski hali gibi :D 1 sefer baglaniyorum 5 sefer baglanamiyorum bu problem benden mi kaynaklaniyor yoksa sitede mi var bu problem ?