İnternet ve Bilgisayar Soruları

Başlatan ElisaMcCline, 18 Şubat 2012, 03:17:39

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hakanatik01

Ömür dediğiniz nedir ki 3 günlük bişi. :P :D kafanıza göre takılın boşverin.

ElisaMcCline

Alıntı yapılan: hakanatik01 - 23 Mayıs 2015, 02:12:18
Ömür dediğiniz nedir ki 3 günlük bişi. :P :D kafanıza göre takılın boşverin.

Bizimkini değil, DVD nin ömrünü uzatıyor :P
Walla parayı veren Ender, ona sor istersen DVD nin ömrünün bir değeri var mı :D

silver

Konu ne kadarda ilginç yerlere ilerledi hayretle okuyorum :D Bende ortaya şu fikri sunuyorum :) Aslında DVD diye bir şey yok :)) Hadi bakalım :D

sametseven

Yazı 2 bölüm olacaktır...

Bu yılın başlarında Intel işlemci şirketi 5. nesil mobil işlemcilerden U serisine ait işlemcilerini piyasaya sürdü. 2 çekirdekli bu işlemcilerden en güçlüleri olan 5557U ile performans ve enerji tasarrufu konularında büyük gelişme oldu. Benim bilgisayarımda 4 çekirdekli 2720QM işlemcisi bulunuyor ve 5557U benim gördüğüm kadarıyla başabaş mücadeleye girişiyor :) 28 W işlemcinin 45 W işlemciyle neredeyse kafa kafaya olması güzel bir şey. Biraz daha az performans verse de 5550U için de konuşulabilir, bu işlemci 15 W ile çalışıyor. Intel'in elinde daha fazlası olduğunu düşünmüyor değilim ancak karşısında bu konuda rakip olmadığından elindekileri yavaş yavaş sunuyor bence.
     Gelelim asıl meselenin ilkine: Intel nihayet Haziran ayı başlarında 5. nesil 4 çekirdekli güçlü i7 mobil işlemcilerini çıkardı. 47 W ile çalışan 5700HQ, 5750HQ, 5850HQ ve 5950HQ. Notebookcheck listesine göre tamamı ilk 25 listesine girmiş bu işlemciler güç konusunda beni memnun etti ancak fiyatları da yine bu konuda güçlü rakibi olmadığından pahalılar :( (Sırasıyla 378$, 434$, 434$ ve 623$)* [spoiler]*= Vergiler hariç... Kaynak: http://ark.intel.com/tr/products/family/84979/5th-Generation-Intel-Core-i7-Processors#@Mobile[/spoiler] Özellikle 5850HQ ve 5950HQ, henüz benchmark sonuçları bulunmasa da, turbo güç konusunda masaüstü işlemcisi 3770K ile (5 ghz aşırtma durumunu bilemem) güçlü mobil canavarlar 4930MX ve 4940MX (fiyatları 1000$'ı geçen aşırı pahalı özel 4. nesil extreme mobil işlemciler) arasında konumlanmışlar. Mesela Amazon'da 4940MX şu an 1280$ :D

2. konuya girelim: Tabi bu işlemciyi içeren bilgisayarları almak için çok zengin olmak gerekiyor ama yine de belki 4940MX ile en yeni teknolojiyi içeren 5950HQ işlemci içeren bilgisayar özelliklerine bakabileceğiniz ve soğutucu, işletim sistemi, SSD gibi diskleri seçip toplayabileceğiniz İngilizce bir site verelim (MSI 5950HQ işlemcili ilk bilgisayar paylaşımını yapmış :) ) İlgisi olanlar bakabilirler. Elbette aşırı pahalı bu bilgisayarları imkanı olanlar bu siteden toplatıp en yeni teknolojiyi daha uygun fiyatlara (yvr) alınabilir. Tabi yedek parça falan isterseniz, her şeyin iyisinden olsun derseniz elinizde 12000 13000 TL kadar aşağı yukarı olmalı :PP tabi vergiler hariç.
     Evet siteyi vereyim: http://www.hidevolution.com   Markayı seçerek istediğiniz ürüne bakabilirsiniz. Bizim işimiz MSI ile :g

(str) MSI canavar 4940MX'li PC linki: http://www.hidevolution.com/msi-gt70-dominator-pro-1039-17-3-i7-4940mx-8gb-gtx-880m-super-pack.html

(a) MSI 2. canavar 5. nesil 5950HQ içeren PC linki: http://www.hidevolution.com/msi-gt80-titan-sli-263-i7-5950hq-2-9ghz-16g-dual-sli-980m-24g-ram-256g-raidssd-18-4.html
MSI en ucuz halleri yani eksiz olan yıldızlı linkte 3999$, diğer linkte 3699$ imiş

Okuduğunuz için teşekkürler
[/font]

aydyar13

ElisaMcCline

Yaklaşık 3 aydır kişisek kullanım için 5500U işlemcili bir notebook kullanıyorum, yeni bir ürün alcaklara kesinlikle tavsiye ederim.

ben alırken bu işlemci ve bu kapasitelerde tek bir ürün vardı piyasada.
ASUS K555LN-XO406H

Kılıf olarak da soğutma konusunda şu andaki en iyi ürün diyebilirim.
Fiyatı 2500TL seviyelerinde.

Desktop konusuna hiç girmeyelim :) ürünleri alıp hala toparlayamamak gibi bir yaram var :D

Coulers79

Benim laptop'ın harddiski değişti. Belki eksik sürücüler olabilir. Eskiden FN+F8 yaptığımda wifi ve bluetooth'u açıp kapayabiliyordum.
Şimdi bu seçenek çalışmıyor, çokta dert değil. Bir iki gün önce PC HDD hatalarını taradı. Şuan internet bağlantım yok gibi gözüküyor.

hakanatik01

Uygulamasıyla beraber drivera ihtiyaç duyuyordur belki PCnin sitesine bak orada sürücülerine baktığında genelde "utilities" kısmında oluyor.Asuslarda öyle en azından :)

Coulers79

Sürücülerin üzerinden bir daha geçeceğim sanırım. Ne nazlı makineymiş ya. Misal ekran kartını tanıttım ama eskisi gibi randıman vermiyor.

ElisaMcCline

Alıntı yapılan: Coulers79 - 06 Temmuz 2015, 03:29:06
Sürücülerin üzerinden bir daha geçeceğim sanırım. Ne nazlı makineymiş ya. Misal ekran kartını tanıttım ama eskisi gibi randıman vermiyor.

Kendi sitesinden yapmışsındır umarım yüklemelerini. Microsoft driverları ile yüklendi diye ellemediysen normaldir ;)