İnternet ve Bilgisayar Soruları

Başlatan ElisaMcCline, 18 Şubat 2012, 03:17:39

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Coulers79

Evet benim sorunu bol PC'nin özelliklerinde o ölçü yazıyor. Neyse sorduğum FN+F8 seçeneği de PC'nin sistemiyle tarih olmuş olabilir.

qolddraqon

Benimde tam yardıma ihtiyacım vardı böyle bi başlıktan haberim yoktu iyi oldu şimdi bilgisayarım internette kasıyor yani nasıl derseniz 10 tane felan sayfa yenileme açıyorum görev yaptığım için bi süre sonra donmalar meydana geliyor bu işlemciden kaynaklımıdır ben öyle düşünüyorum baktım benim işlemci 2.10 ghz en az 3 olsa işimi görür mü altı üstü 10-15 sayfa yenilenecek oyun bile değil tecrübesi olanlar yazarsa sevinirim :)

hakanatik01

sıkıntı yok,yok :D Linuxe geç sen :P Minti masaüstüne kurdum kullanmaya başladım her program linuxta çalışmadığı için tamamen geçmedim ama alışacak gibiyim  :)
[spoiler]http://www.linuxmint.com/screenshots.php[/spoiler]

qolddragon 10 tane açtığında en kötü işlemcide bile olmaması gereken bir durum bence :) ramlarin kaç. masaüstümü onuda yazmanda fayda var.Belki 4Gb ram'in var ama 32bit kurduysan misal 4Gb görülmüyor bu v.b. sebeblerde olabilir sadece CPU diyemezsin ki 10tane için bence yeterli sorun başkadır ilk tahminimi sorarsan aşırı ısınma derdim ama fanlarını bir kontrol et derdim :)

ElisaMcCline

Alıntı yapılan: qolddraqon - 06 Temmuz 2015, 17:52:10
Benimde tam yardıma ihtiyacım vardı böyle bi başlıktan haberim yoktu iyi oldu şimdi bilgisayarım internette kasıyor yani nasıl derseniz 10 tane felan sayfa yenileme açıyorum görev yaptığım için bi süre sonra donmalar meydana geliyor bu işlemciden kaynaklımıdır ben öyle düşünüyorum baktım benim işlemci 2.10 ghz en az 3 olsa işimi görür mü altı üstü 10-15 sayfa yenilenecek oyun bile değil tecrübesi olanlar yazarsa sevinirim :)

Browser da çok mu eklenti kurulu ? Bundan yapar.
Arada browser temizliği yapmanda da fayda var.
Ve flash kasabiliyor biraz çok sekçe açıkken. Bunu disable edecek eklentiler var. Sadece istediğin sitelere izin veriyorsun, oldukça farkediyor.

Hmm son olarak, sistem kurulumu birkaç yıldan eskiyse, yeniden kurulum yaomakta fayda olabiliyor.
Kurulup kaldırılan pek çok program iz bırakır ve habire zorlar sistemi.

ElisaMcCline

Alıntı yapılan: hakanatik01 - 06 Temmuz 2015, 17:56:02
sıkıntı yok,yok :D Linuxe geç sen :P Minti masaüstüne kurdum kullanmaya başladım her program linuxta çalışmadığı için tamamen geçmedim ama alışacak gibiyim  :)
[spoiler]http://www.linuxmint.com/screenshots.php[/spoiler]

qolddragon 10 tane açtığında en kötü işlemcide bile olmaması gereken bir durum bence :) ramlarin kaç. masaüstümü onuda yazmanda fayda var.Belki 4Gb ram'in var ama 32bit kurduysan misal 4Gb görülmüyor bu v.b. sebeblerde olabilir sadece CPU diyemezsin ki 10tane için bence yeterli sorun başkadır ilk tahminimi sorarsan aşırı ısınma derdim ama fanlarını bir kontrol et derdim :)

Ondan sonra istedikleri programları nasıl kuracaklarını da anlatırsın heralde :D

Sadece browser ve mail kullananlara tavsiye edilebilir ama proogramlarınız varsa ve medya ile de uğraşıyorsanız, bu gibi her desteği olmayan ve üreticilerin programlarını çıkartırken dikkate almadığı işletim sistemlerinin tamamından uzak durmak gerekiyor.

Ek bir ihtiyaç veya talebiniz olduğunda, daha önce rahatlık olarak gördüğünüz şey tam bir kabus haline de ggelebilir ;)

qolddraqon

Tşkler ilginize bilgisayar laptap 4 gb ram 2.10 ghz biraz ısınıyor ve 3 adet 2 si mecburi eklenti mevcut cromo da galiba ısınma, eklenti ve wifinin birleşimi sonucu böyle oluyor diyorum o zaman.

Dio

chrome mu :m FF dururken (zopa)

ElisaMcCline

Alıntı yapılan: qolddraqon - 06 Temmuz 2015, 22:10:09
Tşkler ilginize bilgisayar laptap 4 gb ram 2.10 ghz biraz ısınıyor ve 3 adet 2 si mecburi eklenti mevcut cromo da galiba ısınma, eklenti ve wifinin birleşimi sonucu böyle oluyor diyorum o zaman.

5.nesil öncesi işlemcili tüm notebooklar zaten biraz kastığınızda isteseniz de istemeseniz de ısınıyor.
Özellikle bir süre sonra hava kanalları toz vs kısmen kapanınca bu daha çok olabiliyor. Fanlar da abii ki ilk alındığı gibi iş görmüyor.

Eğer çok büyük bir mani yoksa, 1 gün Chrome yerine eklentisiz olarak firefox kullanın işlerinizde. Fark var mı bir görün.
Böylece sorununuz daha çok donanımsal ya da işletim sistemiyle mi ilgili yoksa kullandığını< materyallere dayalı olarak mı sıkıntı var, daha net görülecektir :)

Önce bunu ayırımını yapmak lazım, çözümden önce tetkik yani :)

Yaa, söylemeyeyim söylemeyeyim diyorum ama, Chrome tam bir baş belasıdır :)
Aynı anda en az iki aktif exe çalışır ve siz kapattığınızda biri yine sistemde açık kalır. Habire sistemi oyalar, kaynak tutar :)
İşi size şirin görünmek, açtığınızda aktif tuttuğu için chrome hızlı açılıyor olur ama aslen sisteme verdiği kaynak tüketiminin yanında yaptığı iş değil.
İlk açılışta biraz yavaş olsun , ne olur ki ;)
Ama işte sonra sorsan chrome daha hızlı der birileri .. Ok devam etsinler :D

hakanatik01

Alıntı yapılan: ElisaMcCline - 07 Temmuz 2015, 00:05:48
Yaa, söylemeyeyim söylemeyeyim diyorum ama, Chrome tam bir baş belasıdır :)
Alla alla neden söylemiyon bu güne kadar kurduğunuz en güzel cümle bence :D

vAllahi onu ustamda dedim 100 sekme açıyorum aynı anda firefoxta sorun yaşamıyorum aynı PCde chromela 10 sayfa açayım diyorum dön baba dön olayı yaşanıyor :P

ElisaMcCline

Alıntı yapılan: hakanatik01 - 07 Temmuz 2015, 00:15:23
Alla alla neden söylemiyon bu güne kadar kurduğunuz en güzel cümle bence :D

La ol, Ramazan ayının sabır testi misin ? :D

Digadz yi baştan beri sevmedim, önerilenlere almadım diye böyle yapıyon di mi :))

Alıntı yapılan: hakanatik01 - 07 Temmuz 2015, 00:15:23
vAllahi onu ustamda dedim 100 sekme açıyorum aynı anda firefoxta sorun yaşamıyorum aynı PCde chromela 10 sayfa açayım diyorum dön baba dön olayı yaşanıyor :P

Yaa söylüyoruz işte de , alışkanlıklarından vazgeçmiyor insanlar :)
Bir görseler biraz kullanıp alışkanlıklarını kırsalar, bir daha hayatta chrome kullanmazlar ama, yapacak birşey yok :)