İnternet ve Bilgisayar Soruları

Başlatan ElisaMcCline, 18 Şubat 2012, 03:17:39

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

messli

http://crackerturk.blogspot.com.tr/2009/10/ramden-ekran-kartna-takviye-yapma.html

burda detayli anlatim var burdan bakarak yapabilirsin kndi kanatım ugraşmaya degmez zati miladi dolmuş bnm pc gibi :) @acayip9000

acayip9000

Ekran kartı alsam takılabilir mi bu bilgisayara. Yani eğer bu yöntem boşa çıkarsa parça değiştiriyim diyiyorum ?

messli

içini açmak ekran kartini takmak sana 100 tl aşagi mal olmaz dostum :D git onun yerine 300-400 daha koy i3 işlemcili makine al :)

acayip9000

Alıntı yapılan: messli - 02 Şubat 2016, 20:55:15
içini açmak ekran kartini takmak sana 100 tl aşagi mal olmaz dostum :D git onun yerine 300-400 daha koy i3 işlemcili makine al :)

Anlaşılan öyle yapıcaz artık

sametseven

Bir tavsiye vereyim: bir dizüstünü asla 4 5 günden fazla açık bırakmayın (uyku moduna alıp tekrar uyandırarak). O dizüstünde onlarca açık tarayıcı sekmesi bırakmayın ve dizüstü turboda dahi donmalara başlıyorsa bilgisayarı hemen kapatın. HDD sağlığınız için.
    Benim bilgisayar uyku modlarıyla 20 saat açık kaldı. Sonrası vahim. Bilgisayarı kapattım, sorun yok. Açtım çok yavaş açılıyordu sonra güvenli modda dahi açamaz oldum devamlı takılıyordu. Windows da kuramıyordum recovery bile bozulmuştu. Bilgisayarcıya götürdüm diskte %50 60 arası bad sector oluştuğunu söyledi, ve 1 TB diskten 480 gb mi ne kaldı. Geriye kalan kısmı halının altına itti :(
Yani diskteki bütün verilerim silinmek durumunda kalındı HDD ayıklamaları için, sonra sistemi kurabildiler.
Bir de üzerinde şifre olan harici HDD'yi sakın acronics gibi programlarla internet kafe gibi yerlerde bölmeyin (Windows/yönetten bölünebilir) o harddiskin de devamlı ışığı yanıp sönüyor ama disk açılmıyor. Galiba bu da sıkıntı çıkaracak bana. Western Digital almak pişmanlıktır (sinir)

celomania

@Yakançiçek geçmş olsun fakat verdiğiniz bilgiler kısmen yanlış.
Harddiskte çalıştığı için bad sektör oluşumu tam olarak doğru değildir. İmalata hataları bunun dışındadır.  Laptop açıkken pc'yi oynatmak, hareket ettirmek, taşımak ve bu esnada optik okuyucunun hdd diskleri üstüne çarpması en büyük bad sektör oluşturma sebebidir.

Bir çok bilinenin aksine HDD yazma/silme mantığı üzerine çalışan bir parçadır. Çok fazla format atmak yada çok çalıştırmak HDD sıkıntısı oluşturmaz.

Ayrıca tamircinin size ürettiği çözüm anlık bir çözümdür. Bad sektör oluşan bir hdd anlık olarak sektörleri kapatılsa dahi zaman içinde kalan kısmında tekrar oluşacaktır. Bu nedenle bilgilerinizi kaydetmek için bu harddiski düşünmenizi pek tavsiye etmem.
Bilginize...

sametseven

Alıntı yapılan: celomania - 23 Şubat 2016, 14:47:45
@Yakançiçek geçmş olsun fakat verdiğiniz bilgiler kısmen yanlış.
Harddiskte çalıştığı için bad sektör oluşumu tam olarak doğru değildir. İmalata hataları bunun dışındadır.  Laptop açıkken pc'yi oynatmak, hareket ettirmek, taşımak ve bu esnada optik okuyucunun hdd diskleri üstüne çarpması en büyük bad sektör oluşturma sebebidir.

Bir çok bilinenin aksine HDD yazma/silme mantığı üzerine çalışan bir parçadır. Çok fazla format atmak yada çok çalıştırmak HDD sıkıntısı oluşturmaz.

Ayrıca tamircinin size ürettiği çözüm anlık bir çözümdür. Bad sektör oluşan bir hdd anlık olarak sektörleri kapatılsa dahi zaman içinde kalan kısmında tekrar oluşacaktır. Bu nedenle bilgilerinizi kaydetmek için bu harddiski düşünmenizi pek tavsiye etmem.
Bilginize...
Doğrusu pc bende 4. yılını doldurdu. Ve bu anlattıklarım dışında harddisk problemim hiç olmadı. RAMler bile bozulabilir diye düşşündüm çünkü hava almıyordu devamlı sıcak yerdeydi diye ama hdd bozuldu. Başka bir açıklamam olamaz çünkü harddiski kapatmadan önce disk de birleştirdim sadece %6 parçalanma vardı. Sizin saydıklarınızın hiç birini yaşamadım yapmadım
    Aslında pc kapatıp açtığımda G: diskim var bir tane, 440+ gb yeri olan. Onu okumadığını gördüm, yani gb cinsinden boyut yazmıyordu. Yani G: diskim tamamen uçmuş bad sector olmuş. G: ye program falan yüklemdim depo gibi bir yerdi.
     Tamircinin bilgisayarımı sağlamca geriye vermesi bile bir başarı bu hdd ile. Evet biliyorum bad sectorlu bu diskle devam edemem ama bad sector onarmayı deneyeceğim birkaç tavsiye program varmış

sametseven

Ve son olarak arkadaşlar benim gibi yanılmayın :)
1/ İnternet kafede açılmayan harici hard disk şu an benim bilgisayarda açılabiliyor. Yani bir sorunum yok bununla.
2/ Dizüstünün diskinde bad sector olmuş, o kısımlardaki verileri kaybettim diye de üzülmeyin. Elinizde [spoiler]Active File Recovery[/spoiler] varsa hard diskte super scan yaptırın, sonrasında hard diski 3 4 kaça böldüyseniz o kısımlar çıkıyor, orada dosyalarınız sapasağlam duruyor :D size sadece 1 sağlam taşınabilir hdd'ye o dosyaları oradan birkaç saat uğraşıp çekmek kalıyor (dosya boyutuna bağlıdır süre)
3/ Bilgisayarda tek tuşla recovery varsa ve o bozulmuşsa kendi başınıza yenisini yapabilirsiniz. Zamanı gelince bilgisayarım için yapacağım. (Casper bilgisayarım (belki başka bilgisayarlara da uyabilir ;) ) için. Programın adı: [spoiler]Windows Recovery[/spoiler] driver CD'nizde varsa bulabilirsiniz internette denk gelmedim)

Mucahid

VDS'de Windows Update yapmaya çalışıyorum ama bir türlü yükleyemedim.Windows Update Fix ve onun gibi bir program kullandım sonuç aynı  (sinir) Checking for updates yazıyor başka da bir şey çıkmıyor  >:(

buzz

chrome kullanıyorum ve bir süre açmadığım sekmelere geri dönünce sayfayı oto refresh yapıyor.sürekli refresh olan sayfalar da artık inanılmaz sinirimi bozmaya başladı.çok aradım ama bunun çözümünü bulamadım.1-2 chrome eklentisi buldum stop-refresh gibi hiç bir işe yaramıyor.son çare buraya yazıyım dedim.daha önce başına gelmiş ve çözüme ulaşmış, ya da bu işlerin uzmanı bir arkadaş çıkar belki.
Eğer bir nehirde iki balık kavga ediyorsa, bilin ki oradan az önce uzun bacaklı bir ingiliz geçmiştir.