Forumdaki siteler hakkında

Başlatan ikose, 27 Haziran 2012, 16:24:25

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ElisaMcCline

işşşt, aman hee, ciddiye alan çıkar bak :D

bir ara bayağı bir furyaydı, yine mi başladılar acaba :)
Onbux vs zamanında, hem neolar, hem onbuxlar 1-2-3 diye gidiyordu.. bak 20 olmuş :D

abcb

Amanın  (d)
Aradaki 16 tane neoyu hangi ara kaçırdık  (d) :D

bekeli

Merhaba arkadaşlar,
Hergün yüzlerce PTC sitesi açılıyor. Forumumuzda da çok sayıda tanıtım yapılıyor.
Üye olmadığımız arkadaşlar gücenmesin, darılmasın diye böyle bir konu açıp hem özrümü hemde bu konudaki rahatsız olduğum noktaları ifade etmek istedim.

Eskiden 1 site tanıtıldığında forumdan anında 10-15 ref gelirdi.
Ama artık o kadar çok site tanıtılıyorki hiç ref gelmemiş bile vardır.
Son iki gündür destek olmak amacı ile forumdaki tanıtılan sitelere baktım.
Nisan - Mayıs aylarında tanıtılmış altına bir cevap bile yazılmamış siteler var.
Üye olduğum sitelerin konu sahiplerine iletiler gönderdim. İlk refimsiniz diyen var :D

Forum yönetiminin bu konudaki düşüncesi nedir bilmiyorum.  Herkes konu açabilir, site tanıtabilir. Ancak ciddi yatırım yapacak ve sitenin üzerine gidecek(reklamını verecek) arkadaşların önü kesilmiş oluyor. Açılan konuyu tekrar açamıyoruz. Böyle olması gerek zaten. Ama konuyu açan arkadaş hiç bir yerde reklam vermemiş, yatırım yapmayacak belki de. Burdan 1-2 ref gelecek de devam edecek, ödeme alacak, vs, vs... Tanıtmış ve tekrar yüzüne bile bakmamış sitenin.. Belki o siteyi ciddi anlamda ele alacak bir arkadaş tanıtsa ve eskisi gibi sağlam 10-15 DR gelse burdan çok iyi miktarlar kazanılacak. Site tozlu raflarda kalmak yerine canlı bir şekilde ayakta tutulacak. Zamanında açılmış ama yüzüne bakılmamış çok sağlam siteler var forumumuzda tanıtılmış olan..

Bu konuyu kendim için değil, site tanıtan arkadaşlar için açtım (Bu konuda gerçekten samimiyim. Az çok tanıyanlar samimi olduğumu anlayacaklardır). Çünkü destek için konuların sahiplerine attığım iletilerde gördümki ref gelmemiş burdan. Ref gelmemesinin sebebi de hergün sürekli sitelerin tanıtılıyor olması. Hangi birisine destek olalım. Olamayızki.

Bana mantıklı gelen çözüm ise; bir kişi bir site tanıtacaksa önce ödemesini alsın kanıtı ile birlikte o siteyi tanıtsın.
Böylece en azından daha bugün açılmış ne idiğü belli olmayan siteler de tanıtılmamış olur.. Ön elemeden geçer siteler.

Burda da şöyle bir sıkıntı olacak. İnsanlar ödeme alıncaya kadar çoğu kişi üye olmuş olacak. Ama ben kendi adıma şöyle bir şey söyleyebilirim. Bir siteye üye olacaksam foruma bakıyorum ilk olarak. Gidip başkasının refi olmuyorum.
Eğer bunlar yeni site ise zaten üye olmuyorum. Forum ahalisi böyle bir yapılanmaya giderse herkes bilir ve ona göre güvendiği siteye üye olur, ödemesini alır ve tanıtır. Şimdiki durumdan çok daha iyi olur kanaatindeyim. Daha fazla forumdan ref edinir diye düşünüyorum..

Bir düzenleme gerek bana göre. Sizlerin fikirleri de çok önemli. Bu konu altında herkes fikrini beyan etsin. En doğrusu saygıdeğer ve bu konuda çok daha tecrübeli forum yönetiminin alacağı karardır..

Saygılar, sevgiler, bol kazançlar :D

Edit: Alın size polimik ve geyik konusu :D

ýrmakk

Biri geyik mi dedi  :D hemen atlayayım.
Konuyu açtığınız çok iyi olmuş bence Bekeli. Sanırım modlarımızda bu durumdan biraz rahatsız.
Dediğiniz gibi sitede ilerleyecek olan arkadaşın önü kesilmiş oluyor. Geçenlerde benim başıma geldi. Azulbux konusunu Samsam12 açmıştı. Ben siteye yatırım yapınca benim ref linkimi koymuştu konusuna sağolsun.

enderege

Bu konudan bende rahatsızım ama bulduğun çözüm (ödeme kanıtı olmadan konu açmama) çözüm değil bence.

Örneğin: Benim tanıttığım lougle. Minimum ödeme satndartlarda 8$, Golden larda 6$. Ben hemen golden aldım. Ama 6$ biriktiripde foruma nasıl konu açayım?

veya

Mininmum ödeme limiti 0.01$ olan bir site! Aldım ödemeyi ve tanıttım. Bu site sağlam mı? Ref gelir mi? Reklam verilir mi? Yatırım yapılır mı?
Bize bu dünya atalarımızdan miras kalmadı, Çocuklarımızdan ödünç aldık.

fkork

Alıntı yapılan: enderege - 14 Haziran 2013, 18:04:19
Bu konudan bende rahatsızım ama bulduğun çözüm (ödeme kanıtı olmadan konu açmama) çözüm değil bence.

Örneğin: Benim tanıttığım lougle. Minimum ödeme satndartlarda 8$, Golden larda 6$. Ben hemen golden aldım. Ama 6$ biriktiripde foruma nasıl konu açayım?

veya

Mininmum ödeme limiti 0.01$ olan bir site! Aldım ödemeyi ve tanıttım. Bu site sağlam mı? Ref gelir mi? Reklam verilir mi? Yatırım yapılır mı?

aynen katılıyorum...  ödeme limiti düşük olana da ben örnek veriyim: buxition...  aldım ödemeyi ve forumda paylaştım... peki gelecek vaadediyor mu? bilemem....

hakanatik01

güzel ve mantıklı ama uygulabilirliği banda zor geldi; tamam siteleri tanıtmayalım bekleyelim desekte ref olmadan kimse yatırım işine girmez sanırım bunun içinde sitelerin forumlarda tanıtılması ve ref bulup ona göre yatırım yapılması gerekmiyor mu? ve siteyi tanıtan kişilerin yatırım yapacak bir gücü yoksa  bunlara ne denicek gidin site felan tanıtmayın standrart olarak devam edin mi :P? :) misal neobux yada probux güzel siteler ama üyelik ücretleri çoğu kişiye göre yüksek değil mi? Eli ayaı düzgün sitelerin genelde üyelikleri pahalı değil mi? [clixsense sözde ucuz ama ref kralama v.s. olmayınca daha çok yatırım bile gerekebiliyor] bu durumda bu tarz siteleri kodoman PTC cilermi tanıtacak?

Son zamanlarda açılan konu evet çok ama başka forumlara görede bana çok gelmiyor o kadarda olması gerek gibi geliyor hem geyik için muhabbet olur hemde foruma az çok canlılık getirir...

bekeli

@ırmakk, @enderege, @fkork, @hakanatik01,
değerli görüşlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim.

Çözüm illa benim dediğim olacak diye bir şey yok.
Ödeme limitleri düşünüldüğünde evet biraz mantıksız gelmeye başladı bana da..
Lütfen sizler de çözüm önerilerinde bulunun.. Tartışmanın, konuşmanın güzellikleri de bu işte. Konuştukça mantıklı / mantıksız görüşler ortaya çıkıyor..

Ha yok çoğunluk biz rahatsız değiliz, böyle devam edelim diyorsa benim açımdan sorun yok.
Bu konu neden tüm herkese destek olamadığımı açıklamış olmam için açılmış olur ve kapanır..

Edit: @fkork, evet dediğin gibi düşük limitli bi site hemen tanıtılabilir. Bak sen de demişsin gelecek vaadedip etmediği bilinmiyor. Tüm tanıtılan PTC siteleri için geçerli bu. Kendim açmadığım sürece her PTC sitesi benim için potansiyel SCAM'dır. Sadece bazı süzgeçlerden geçirerek boşuna vakit + nakit harcamak durumunda kalmayalım diye çabalıyoruz..

ptconur

şu şekilde olabilir belki

siteyi yine tanıtan tanıtır ve daha sonra başka biri eğer o sitede üyelik yükseltirse ve resimli olarak bunu konu altına yazarsa site tanıtımını yapan kişinin ref linki kaldırılır ve üyelik yükselten arkadaşın ref linki konulabilir.

edit: bence en güzel yöntem ems de uygulanan yöntem aslında böylece herkesin refi oluyor mutlaka

hakanatik01

Alıntı yapılan: ptconur - 14 Haziran 2013, 18:22:08
şu şekilde olabilir belki

siteyi yine tanıtan tanıtır ve daha sonra başka biri eğer o sitede üyelik yükseltirse ve resimli olarak bunu konu altına yazarsa site tanıtımını yapan kişinin ref linki kaldırılır ve üyelik yükselten arkadaşın ref linki konulabilir.
O zamana kadar ref kalmaz sanırım :) tıklama imkanı varsa üye olan hemen oluyor genelde  destek için sonra eklenen refin  işi zor