Anket - Forum task anlatım alanları ziyaretçilere kapatılsın mı ?

Başlatan ElisaMcCline, 19 Ocak 2013, 02:31:27

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

regortaz

Yukarıda yazılan yorumların pek azına bakabildim, ama kişisel fikrim kapatılmasının ya da kapatılmamasının bir fark yaratmayacağı. Üyelik, mesaj sayısı sınırı vs. olsa fake üyelik açıp ödeme kanıtlarına ya da off-topic bölümlerine yazılacak bir kaç yorumla gereken şartlar zaten sağlanmış olur. Konular arama motorlarından saklansa bu sefer hit düşecek. Yani kısacası bu engellemenin foruma ne gibi bir fayda sağlayacağını anlamış değilim. Kaldı ki internette "paylaşılan" bilgilerin saklanmasına kesinlikle karşıyım. Gözümde bu tarz çalışmaların DCMA, SOPA, PIPA, ACTA vb. act'lerden temelde hiçbir farkı yok. Eğer konu "paylaşımcı" arkadaşların "emeğinin" korunmasıysa ilgili forumlar ücretli hale getirilebilir, kapalı bir mail grubu oluşturulabilir vs. Ama dediğim gibi ben bir şeyi paylaşıyorsam ha bunu 10-15 kişi okumuş ha 1500 kişi, "paylaşım" kelimesinin mantığına ters bu tarz kısıtlayıcı aksiyonlar.

CF'ın konudan rahatsız olması hususuna gelecek olursak, CF TOS'inde taskı yapan kimseler bir tür NDA (non disclosure agreement'a) tabidir yazıyorsa evet sıkıntı olacaktır. NDA kavramı bilmeyenler için şöyle özetlenebilir: Gizlilik antlaşması. Bazı online oyunların kapalı beta'larında vardır bu mesela, oynadığınız oyundan hiçbir şekilde ekran görüntüsü alamaz, video kaydedemez, içeriğini kimseye anlatamazsınız vs. Durum böyle olunca eğer CF tasklarında da böyle bir şart varsa pek çok kişinin hesabı inceleme altına alınabilir. Ama eğer böyle bir durum yoksa iş yapıldığı sürece CF'ın bunun nasıl yapıldığı konusuna takılacağını sanmıyorum. İşler teslim edildikten sonra kalite kontrolünden geçirmek işverenin işi, kullanıcıyı bağlamaz. İşveren zaten farkındadır, ucuza işçi çalıştırıyorlarsa kalitesiz işin optimizasyonu onlara düşüyor :) Outsource etmeyip kendileri kaliteli bir şekilde yapmaya çalışsalar o taskları kişi başına binlerce dolar uçuşur havada, ucuzluğu kaliteye tercih ediyorlar :)

arnutwowew

aslında benim anlamadığım crowdflowerin türkiyeye kısıtlama olur diyorsunuz  bunu başka ülkelere yapmışsmı  örnek veriyoyorum yuotubede bir sürü taskın anlatımı var eğer crowdflower bunu engellemek isteseydi  o videoları kaldırtırdı  isteyen herkes o videolara bakıp yine cevaplayabilir ayrıca crowdflower  engelledi diyelim site admini demiyecekmi üyelerin çoğu task yapmak için üye oluyor crowdflowerin bu tutumlarına site adminleri kesinlikle karşı çıkarlardı örnek veriyorm türkiyeyi engelledi üye neobuxa ,clixsenseye ,rewardindinwaysa..........vs  bir sürü task sitelerine üye oldu ama türklere tasklar yasak bence böyle bir durumun olması imkansız site adminleri bunu kabul etmez.Mantıklı düşünmek lazım  bir çok site üyelerin yükseltmelerinden kazanıyor  türk üyelerin veya herhangi bir ülkenin üyelerinin task yapmamazı site adminlerinin kazançlarını düşürür.Böyle bir durumda crowdflower adminlerle çakışır 

hakanatik01

imkansız değil arnutwowew dikkatini çekmiştir sende taskmenlerimizden olduğundan bazen görüyoruz shotboxun altında ne görev var ne birşey elin john'u offer 17 crowdflower completed!! yada şu anketi tamamladı şeklinde yazıyor;çoğu sitede zaten CF ve dediğin site adminleri bize yeterli görevi vermiyor ki :)  CF yada diğer tüm GPT siteleri falan düşünmez türklere kapattık "vah vah ne olucak halimiz" şeklinde zaten öncelikli olarak herşeyi amerikan vatandaşlarına göre ayarlı bu sitelerde  :) burdan çıkacak sonuç basit şimdiden bile bizi her göreve almıyorlarsa adamların hiçbirşey umrunda olmaz çinli gibi kullanıyorlar sanırım ucuz iş gücü ;kaliteli yüksek puanlı görevler gene kendi vatandaşlarına yada ABD vatandaşlarına  :) bir diğer örnekte dollarpoints'te sen instant ödeme alabiliyorsun ama Hindistandan biri instant ödeme alamıyor bu durumda admin "ulen adamlar 1 milyarın üstünde nufusa böyle yaparsam kaçar bunlar ; batarım" mı diye düşünücek sırf hintli üye sayısı bu sitelerde bizim toplam nufus kadardır herhalde bir çinliler bir hintliler heryerde :g :g sen yoksan başkası gelir yerine herkesin yeri bir şekilde dolduruluyor sonuçta;Bir diğer konuda bu işlerle en az uğraşan milletizdir bence :) Çoğumuz bu tarz işleri vakit kaybı olarak görmekteyiz;

Örnek bir kaç site senin için CF var herşey var normalde olmayan Cf görevlerini bile bulabilme ihtimalin var bu sitelerde ;ama biz değil görev yapmak daha siteye üye olamıyoruz yahu  sen konuyu nerdese bizi engellerlerse adamlar batıcak gibi görüyorsun giden gider kalan sağlar bizimdir derler devam ederler :) Cf bizimi düşünecek aman türkler kaçmasın şeklinde kapatır gider dönüp arkasına bile bakmaz bence :)
FusionCash.net [U.S.A. & Canada Residents Only]
PrizeRebel.com [U.S.A., Canada, U.K. & Australia Residents Only]

arshi

Görev yapılışı anlatımı ile ilgili kimse bir şey demiyor ki zaten. Görevin anlatımını cf kendisi de yapıyor, burada ingilizceye hakim olan arkadaşlar bunu türkçeleştiriyor o kadar. Bundan kimse yakınmıyor. Cf den tırsan arkadaşlar (ben başta olmak üzere) listeden dolayı bunu dile getiriyor.

Bir de şöyle bir algı oluştuğunu görüyorum, listenin gizlenmesi gerektiğini düşünen arkadaşlar paylaşımdan yana değilmiş, kimse faydalanmasın istiyormuş gibi bir durum var. Bu yanlış bir algı. Kendimi geçtim, hakanatik ya da tolgacan milletin faydalanmasını istemese o kadar uğraşıp resimli anlatım yapmazlar ya da listelerle aktif olarak ilgilenmezler. Adımız "bencil"e çıkacak yahu ondan korkuyorum. :)

Bence tartışmanın ekseni şu olmalı, CF bu listelerle ilgili bir yaptırım uygular mı? "Evet uygular, şöyle önlem almalıyız" ya da "Hayır uygulamaz böyle kalsın"..

hakanatik01

:) bencil olanlar belli canım yukardan bakıp foruma gelip paylaşım yapmayanlar işte :) Bence liste zaten kesin saklanmalı ;forumumuza gelip ayak uydurabilen listedende faydalarnır ve forumda bulunma zorunda kalacağı için en azından bir yanlışı çıktığında onuda bizlerle paylaşır listemiz daha da genişler sonuçta listelerimizi tek kişi oluşturmuyor sen birşey; diyorsun ben birşey diyorum oluşuyor paylaşım bunun adıdır zaten :) ben yanlış anlıyorum yada forum benim için sadece paylaşım demek değil;sevdiğim insanların olduğu; bir okul bir ev gibi;yaptıklarımıda sevdiklerim için yapıyorum yoksa yukardaki insan yaralansın diye birşey yapmam ben;

enderege

Birde şu gerçeği görün. Kaç kişi oy kullanmış?  Bu konuya değer vermiş mi?
Bize bu dünya atalarımızdan miras kalmadı, Çocuklarımızdan ödünç aldık.

arnutwowew

bilge8408  hoca clixsensede moderatör o açık kalsın demişdi ama burada crowdflowerin uygulmalarını az çok biliyordur yorum yaparsa derinlemesine çok iyi olur

bilge8408

Alıntı yapılan: arnutwowew - 20 Ocak 2013, 16:29:49
bilge8408  hoca clixsensede moderatör o açık kalsın demişdi ama burada crowdflowerin uygulmalarını az çok biliyordur yorum yaparsa derinlemesine çok iyi olur

Arkadaşlar;

Daha önce de söylediğim gibi, genel olarak her türlü forum bölümünün (bu bütün forumlar için geçerli)  açık olması gerektiğini, insanların belli bilgilerden veya konulardan yararlanması için foruma üyeliğe yönlendirilmemesi gerektiği konusunda fikir belirtmiştim.

Crowdflower konusuna gelince, böyle bir şirketin bu tarz konularla (görev anlatımı vs.) forum bazında ilgileneceğini düşünmüyorum. Yani bu konuda herhangi bir risk varsa o da görevi yapana aittir.

Örneğin,
Sadece Çince bilenlerin yapabileceği bir görevde Türk "kullanıcılar" öne çıkıyorsa ve bu konuda herhangi bir şikayet olsa bile, bu şirket kullanıcı bazında gerekeni yapar. O kullanıcının nerden geldiğine veya hangi bilgi kaynağını kullandığına bakmaz veya araştırmaz. Burda risk bilgi paylaşımının yapıldığı ortam için değil o görevi yapan/yapacak kullanıcı için vardır.

Ayrıca, kullanıcı bazında bile olsa, bu tarz paylaşımların herhangi bir sıkıntı oluşturacağını düşünmüyorum. Sonuçta burda önemli olan, o görevin "doğru" yapılması. Yani ben reklam veren olarak, işin doğru yapılmasına bakardım, kullanıcının nerden geldiğine değil.

Şahsen, crowdflower hakkındaki bu tarz endişelerin gereksiz olduğunu düşünüyorum. Ama emek paylaşımı ayrı bir mevzu. Yani siz o kadar uğraşıp birşeyler oluşturuyorsunuz ama başka bir kullanıcı foruma üye bile olmadan paylaşımlarınızı rahatça alabiliyor. Bu mentalitedeki kullanıcıları engellemenin yolu da yukarda konuşulduğu gibi belli. Fakat amaç forum katkısını sağlamaksa, bu tarz kullanıcılardan (üye bile olsa) birşey beklenmemeli zaten..

Ben bu foruma ilk üye olduğumda, tabiri caizse "in cin top oynuyordu". Fakat benim üyelik sebebim forumdan ziyade, forumu idare eden şahıslardı. Şimdi üye olsam muhtemelen forumdaki kaliteli paylaşımları "gördüğüm" için üye olurdum. Bu benim bakış açım tabi ki. Bir başkası da uğraşmadan ihtiyacı olanı alır. Ama bunu engellemek uzun vadede paylaşım ortamını zarara uğratır. Örneğin Clixsense, haftada 2 gün hiç aksatmadan, milyonlarca üyesine ödeme yapıyor. Ama ödeme kanıtlarına baktığınızda, bu sayının yanından bile geçemez yani...

Neyse çok uzattım.. Sonuç olarak;
Reklamın kötüsü olmaz.. Bırakın herkes faydalansın, görsün vs..  Değerini bilerek, foruma üye olan insanların katkısı çok daha fazla olacaktır. Ki burdaki birçok üye de bu şekilde forum ortamına dahil olmuştur.

tolgacan86

@bilge8408; hocam CF ile ilgili sıkıntımız şu ki biz burada çıkarttığımız listelerin yardımıyla yaptığımız tasklar onların istediği "doğru" task olmuyor işte. Biz sadece test sorularına verilmesi gereken cevapları bulup veriyoruz ama asıl istedikleri kısım yani test sorusu dışındaki kısımları en kısa yönden no no diye geçiyoruz hiç bakmadan.. Yani aslında biz tasklarda onlar için, adamların tamamen istemediği şeyi yapıyoruz, hiçbişey..

bilge8408

Alıntı yapılan: tolgacan86 - 20 Ocak 2013, 21:41:33
@bilge8408; hocam CF ile ilgili sıkıntımız şu ki biz burada çıkarttığımız listelerin yardımıyla yaptığımız tasklar onların istediği "doğru" task olmuyor işte. Biz sadece test sorularına verilmesi gereken cevapları bulup veriyoruz ama asıl istedikleri kısım yani test sorusu dışındaki kısımları en kısa yönden no no diye geçiyoruz hiç bakmadan.. Yani aslında biz tasklarda onlar için, adamların tamamen istemediği şeyi yapıyoruz, hiçbişey..

Yukarda yazdığım gibi, görevi yapan kullanıcı banlanır veya devam eder. "Sistem", o görev veya ilgili kısmı için kendi kriterlerine uyan/uymayan kullanıcılar hakkında "otomatik" olarak karar verir ve milyonlarca internet kullanıcısı için bu geçerli. Yani bir şekilde gerekli elemeler zaten yapılıyor. Sonuç olarak, bilginin nerden geldiği değil, bilginin onların doğru/yanlış kriterleri içerisinde olup olmadığı önemli:)

Ayrıca gene sırf bu otomatik sistem yüzünden, crowdflower site yönetimi gelen ticketlardan başını kaşıyamıyor :). Çünkü aynı sistem, doğru cevap veren kullanıcıları bile (veya tam tersi) eleyip atabiliyor...