TrafficMonsoon (SCAM)

Başlatan ElisaMcCline, 18 Aralık 2014, 01:44:16

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Bjk28

Alıntı yapılan: Yakançiçek - 01 Şubat 2016, 19:53:27
Arkadaşım erkekti yalnız mavi oka dikkat :)

özür dilerim şimdi farkettim uyarı için teşekkürler düzelttim.

enderege

@Bjk28 ,

TrafficMonsoon da kazanç faiz üzerine kurulu. Size net bir rakam verdiği için (zarar konusu olmadığı için) bu kazanç sistemi net bir şekilde faizdir. Sizce faiz haramsa haramdır. Faiz dinen haramdır. Ama faize bulaşmayanımız var mı orası ayrı konu.
Bize bu dünya atalarımızdan miras kalmadı, Çocuklarımızdan ödünç aldık.

aydyar13

@Bjk28 Söylediğim arkasındayım aslında haram olduğunu düşünüyorum.

Bu iş kumara benzer adamın birine para verirsin o batmazsa sana faiz öder. Faiz oranı biraz daha yüksektir ama dolandırılma ihtimalide yüksektir.

Edit: Anlatım bozukluğu.

ibrhmsny

Hiç konuya ve tartışmaya girmeden küçük bir detay verip kaçacağım  :g
TMS nin anasayfasında üyelere tanıtımı yapılan adpack kazanç sistemi şu şekildedir:
50$ ile alınan reklam paketleri, 55$ olana kadar açık kalır ve açık kalan bu reklam paketi ile üye,bu süre boyunca sitenin karına ortak olur.
%10 kar vaadedilir evet ancak bu kar için bir süre belirtilmemiştir.

Sonuç olarak ,'şu kadar paraya şu kadar zamanda şu kadar kazanç' ifadesi tam olarak geçerli değil diye düşünüyorum.
En azından süre olarak netlik yok.

Uygulamada ise ; yaklaşık bir buçuk yıldır bu süre 51/52 gündür.
Yukarıdaki bilgi şu işe yarar; eğer site reklam gelirlerini düşürürse,50$ a alınan reklam paketinin 55$ a çıkması aylarca sürebilir.
Böyle bir durum oluşursa biz o siteye scam deriz ancak teknik olarak sunulan kazanç yöntemi bu şekilde.

Verdiğim bilgilerde yanılıyor olabilirim, daha net bilgisi olan düzeltebilir  :-[

aydyar13

Evet hocam tamamen doğru klasik hyip-ptc mantığı yatırım olduğu sürece kazanç olumlu, yatırım düşerse sürede uzar site de kapanır :D

ibrhmsny

Alıntı yapılan: aydyar13 - 01 Şubat 2016, 21:02:12
Evet hocam tamamen doğru klasik hyip-ptc mantığı yatırım olduğu sürece kazanç olumlu, yatırım düşerse sürede uzar site de kapanır :D

Yatırım adlıkça daha iyi gelir olur veya yatırım almazsa gelir düşer ve kazanç süresi uzar kısmı ayrı bir konu ona bulaşmayayım da;
Ayda şu kadar kazanç diye net bir ifade yok TMS de onu diyeyim dedim.
Buna da katılıyorsunuz heralde.

Bu özelliğiyle haram/helal konusunda nereye yerleşir ona da bir şey diyemem.
[spoiler]Derim de burda demem  :P[/spoiler]

Bjk28

Alıntı yapılan: ibrhmsny - 01 Şubat 2016, 20:30:19
Hiç konuya ve tartışmaya girmeden küçük bir detay verip kaçacağım  :g
TMS nin anasayfasında üyelere tanıtımı yapılan adpack kazanç sistemi şu şekildedir:
50$ ile alınan reklam paketleri, 55$ olana kadar açık kalır ve açık kalan bu reklam paketi ile üye,bu süre boyunca sitenin karına ortak olur.
%10 kar vaadedilir evet ancak bu kar için bir süre belirtilmemiştir.

Sonuç olarak ,'şu kadar paraya şu kadar zamanda şu kadar kazanç' ifadesi tam olarak geçerli değil diye düşünüyorum.
En azından süre olarak netlik yok.

Uygulamada ise ; yaklaşık bir buçuk yıldır bu süre 51/52 gündür.
Yukarıdaki bilgi şu işe yarar; eğer site reklam gelirlerini düşürürse,50$ a alınan reklam paketinin 55$ a çıkması aylarca sürebilir.
Böyle bir durum oluşursa biz o siteye scam deriz ancak teknik olarak sunulan kazanç yöntemi bu şekilde.

Verdiğim bilgilerde yanılıyor olabilirim, daha net bilgisi olan düzeltebilir  :-[

teşekkür ederim yanıtlarınız için

50$ verip paket alıyorsun 55 gün civarı para 55$ dolar oluyor bu durumda aradaki 5 dolar ile traffic monsoon ne yaptığı önemli. bu iş hisse senedi almak gibi bişey değil çünkü paketin değeri hiçbir zaman 49 dolar olmuyor. traffic monsoon aradaki farkı ne yaparak bize sağlıyor bu önemli banka mantığı var ise faiz olur buda haram olur ama farklı bilmediğim bir yol ile para artıyorsa durum farklı

Coulers79

50'ye 55$ veriyor diye birşey her zaman için söz konusu değil.
[spoiler]Eskiyle alakalı bir örnek vereyim. Bu site %10 veriyormuş sonra %2 küsür kesiyormuş.
Dışarıdan site %4, Paypal yatırırken %12 çekerken %8 kesinti yapıyormuş. Ne etti - %16
Bu fark nasıl çıkar. Başka bir internette bir upline hesabınız olmalı ve o komisyonu da almalısınız.
Hadi o da %8 olsun o kadar yokta neyse. Ne etti - % 8 zarar. Bu nasıl artıya geçecek?
İçeriden yapılan yatırımlarda kesinti olmamasıyla. Ne etti %8 kâr paket sayısı katlandıkça bu artabilir.
İçeriden ve dışarıdan aynı sayıda paket aldığında bir kazanç yok. İçeriden artırmanız lazım.[/spoiler]

aydyar13

Ya kazanç yüzdesinin bir önemi yok ki. PTC lerde de herhangi bir kazanç yüzdesi yok. Sonuçta hyipin Referans sisteminin makyajlanmış hali.

enderege

Alıntı yapılan: aydyar13 - 01 Şubat 2016, 22:38:23
Ya kazanç yüzdesinin bir önemi yok ki. PTC lerde de herhangi bir kazanç yüzdesi yok. Sonuçta hyipin Referans sisteminin makyajlanmış hali.

HYIP derken TMS yi ele al. 50$ yatırdın. Başka bişey yapmana gerek var mı? Yatıp bekliyorsun. Yok 55$ dan fee kesiliyormuş, yok TMS bu parayı nere değerlendiriyormuş vs. bunun önemi yok. X paraya %Y kadar kazanç diyor mu? Bunun adı faizdir.

PTC de RR veya DR lerin kazandırması için tıklıyorsun, zarar etme ihtimalin var (epic örneği) az reklam gelir, çok reklam gelir vs. kar-zarar etkenleri var.

Bize bu dünya atalarımızdan miras kalmadı, Çocuklarımızdan ödünç aldık.