Akıllı Telefonlar Hakkında

Başlatan ikose, 13 Ekim 2012, 16:47:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ElisaMcCline

Alıntı yapılan: Nihat - 28 Nisan 2014, 23:48:12
Rom atma olayı. İstersen telefonun General Mobile Discovery olsun ROM ile sony xperia z1, istersen samsung s4, istersen iOS, istersen window phone yapabilirsin(iOS ile WP göstermelik oluyor ama oluyor).

tamam da olunca ne oluyor işte onu soruyorum :D Git asl hangisini alacaksan :)
Bu forumda android kullananlara soralım, kaç tanesi bunu yapmış :)

Dedim ya, VM üzerinde çalışıyor evet bunun getirisi olarak bu yapılabilir ama en büyük sorunu da bu yapı zaten :)

Alıntı yapılan: hakanatik01 - 28 Nisan 2014, 23:48:25
Elisa hocanın da microsoftta çalışıtığını belirtirim ama :D 

Android iyidir boşverin siz :D onların microsoftu varsa bizimde googlemız var (lböyle yazınca neden chrome kullanmıyom diye düşündüm onu karıştırmayak :P :D )  rakamlara görede WP bişi yapamayacak,çatlayacak ,patlayacak :P :D Belli süre geçince elisa hoca koşacak peşinde ooo en sevdiğim komşum  diye :P (gyk)

Ben de diyorum ki, Bir gün hepimiz her ikisini de kullanacağız. Ama farklı şekillerde :)
Windows ürünleri hayatımızı yönetecek asıl yazılımlarımız olacak.
Androidlerle de bina içi akıllı sistemler, fotoğraf makinaları vs gibi mekaniksek ağırlıklı ama akıllı cihaz özelliklerine sahip ürinlerin yazılımı olacak :)

Bir yere yaz sen bunu :)

TwofuN

Alıntı yapılan: ElisaMcCline - 28 Nisan 2014, 23:58:20
tamam da olunca ne oluyor işte onu soruyorum :D Git asl hangisini alacaksan :)
Bu forumda android kullananlara soralım, kaç tanesi bunu yapmış :)

Dedim ya, VM üzerinde çalışıyor evet bunun getirisi olarak bu yapılabilir ama en büyük sorunu da bu yapı zaten :)
Hep aynı hep aynı nereye kadar. Her canımız skıldığında telefonda değiştiremiyoruz. Kendimizi Rom ile tatmin ediyoruz :D
Son çıkanları bilmemekle birlikte Android cihaza joystick, game pad bağlanabiliyor. Wp de ise buna imkan yok(En son nasıl oldu bilmiyorum)
Google arkasında durmasaydı kim adını bilirdiki androidin :D :D Tabi WP karşıtlığımın bi sebebi ise microsoftun tekelleşmesi

ElisaMcCline

Alıntı yapılan: Nihat - 29 Nisan 2014, 00:08:47
Hep aynı hep aynı nereye kadar. Her canımız skıldığında telefonda değiştiremiyoruz. Kendimizi Rom ile tatmin ediyoruz :D
Son çıkanları bilmemekle birlikte Android cihaza joystick, game pad bağlanabiliyor. Wp de ise buna imkan yok(En son nasıl oldu bilmiyorum)
Google arkasında durmasaydı kim adını bilirdiki androidin :D :D Tabi WP karşıtlığımın bi sebebi ise microsoftun tekelleşmesi

Sen de haklısın :)
WP8 de öyle dert yok, hala geliştiği için biz hiç sıkılmıyopruz, habire yeni özellik geliyor :PP

Aynen, keşke alternatifleri olsa, daha iyi hizmetler alabileceğiz :y
Ama kimseyi kısıtlayan olmamasına rağen başka bir alternatifinin olmaması da, aynı zamanda işini ne kadar iyi yaptığının da bir göstergesi değil mi ???
Bu da düşündürücü ???

Aynı şekilde androidde ROM ihtiyacının, aslında kendini artık yeterince geliştiremediğinin de bir göstergesi değil mi ???
Bak bu da düşündürücü ??? :)

Yaa bırakın şimdi, herkes sevdiğini onun işine yarayanı, alıştığını kullansın :)
Yok mu bir arada bunları görecek bir yer yahu :D

Androidcilerin içine düştük be yaw :))

FilmsizKalma

Rom ihtiyacı kendini geliştiremediğinden değilde, gelişime açık olduğundan ve bu iş için bilgili olan insanların telefonu daha iyi kullanma adına yaptığı şey desek?
Misal, sony de bir ekran özelliği vardır çok hoşuma gitmiştir, Samsungunda kamera özelliği çok hoşuma gidiyor.. Gmd nin açılılrken dönen animasyonu hoşuma gitmiyor.. Ne seviyorsam.. bir çok rom seçeneği var..Ondan ona ordan buraya istediğinizi portlaya biliyorsunuz..

Şimdi hem sony hem samsung hem x hemde y telefonlardan 1 er tane alalım mı?
Oyun için telefonu daha stabil hale getiren romlar var..X oyunu bir telefonda zor çalışırken iyileştirmelerle belklide çalışır vaziyete gelebilir.

A skolarla S3 performasından aşşağı olan bir telefon bazı romlarla s3 den daha stabil daha performanslı hale gelebiliyorken..

Şimdi Hangi nokia da bunları yapabiliceksiniz?

Gelişime açık olmak neden kötü ki? Bilgisayarlarımızı hızlandırmak için neler yapmıyoruz..
Firmaların a hızında çıkardığı bizlerin ancak a hızı ile yararlanabildiğimiz donanımları belli kitleler overclock larla a hızından daha fazla hızda daha yüksek performansta çalıştırrabiliyorken bu şimdi amd nin intelin gelişmemiş gelişmek için bir çaba göstermediği anlamına mı gelir.

Bence onu savunup diğerini kötülemenin hiç anlamı yok. Sana o güzeldir ötekine bu.. Gerçek olan bir şey var Dünyanın % kaçı android % kaçı wp8  ..

Bir forumda gmd yi aldımda takılırken, gmd için rom çıkartan sürekli güncellemye çalışan eksikleri gideren arkadaş ile gmd temsilcilerinin görüştüğünü o süreçten sonra gördüğü eksiklikleri paylaştıklarını beraber çalıştıklarını bilgilerinize sunarım..

Benim dediğim telefon ciddi idim ya.. Çin kaynaklı şu anda android olup dünyada en iyi özellik barındıran telefonu geçen hafta tanıtıldı.
Çini deyince hemen bazı kitleler kötü bakmasın. Bu telefonlar parçalardan oluşuyor.. Misal dediğim telefonun ekranı Bilindik x marka, işlemcisi bilindik işte Samsungun kullandığı marka.. felan filan.. Sadece bu parçaların birleişim yeri çin.. Eğer imkanım olsaydı almak isterdim..

Haber hürriyete bile düşmüştü..
OnePlus One
http://www.hurriyet.com.tr/teknoloji/26282833.asp

ElisaMcCline

Diyorum ya FilmsizKalma,
Kaç kişi bunlarla uğraşır bunları kafasına takar.  İş bittiğinde karşına ne çıkar. Onu tek parçada üretilmiş bir çekirdek programlı ürün gibi stabil kullanabilir misin ?

Bu bahsettiğini iş olarak yapan adamlarla konuştum bir ara, bir proje için bazı özellikler gerekiyordu.
Adam ben kendime 1520 aldım diyor yaa..
Hiçbirşeye bulaşmayan cebinde makul parası olan, telefonu telefon olarak kullanana da 520 öneriyor.
İşini sevmeyen birine denk geldim heralde :)

Ben telefonu oyuncak olarak kullanmıyorum. Benim için bir oyun oynama aracı da değil.
Onun açılışı bunun oyun stabilitesi vs derken elimde kalacak şey zırt pırt sorun çıkaracaksa, kusura bakmasın kimse.
He diyeceksin ki sorun çıkarmıyor... e bu kadar çevremde gördüğüm ne o zaman ?
Diyeceksin ki şu romlara baksınlar kendilerine göre rom bulsunlar, iyi de kim yapacak onları ?

Bu firmalar bu piyasadaki geliştiricilerin romlarına güvenerek mi iş yapıyor, piyasaya dandik yazılımlar çıkartıyor,
işi bilmeyenlerin suçu ne ?
Aldığı ürün habire kilitlenenlerin suçu ne ? onlar da mı tom atmayı öğrensin ?

Bu arada, Gidip bir 9x ve üstü lumia yı hiç kurcaladın mı ? Alıp eline oynadın mı ?
Önerebileceğin bir cihazla kafa kafaya test ettin mi ?
Kullanan biri var mı çevrende, sağda solda çamur atmak için yazan çok,
gerçekten kullanan birinden bilgi aldın ya da telefonunu şöyle birkaç saat esir ettin mi hiç ?

azenec

bende lumia 520 aldım yurtdışından (azerbaycan) çok iyi telefon ama ramı az. alınca söylediler zaten böyle diye. oyun oynarken sıkıntı çıkar falan. ben fazla oyun oynamıyorum telefonda onun için sıkıntı yokdu. pc oyun deposu bende.  :D iyi güzel hoş telefon. en büyük özelliğide tüm markalardan daha şık ve güzel görünmesi. açıkcası bana yetiyor bukadarı. o değilde çevremdeki arkadaşlar çok kötü tepki verdi one oğlum çok pis telefon git android al  :D diye. hani bazıları hatda ailemdeki kardeşim dahil çok kötü tepki verdi hatda kızdılar bana. sanki bunlar telefon alıyor ben değil. nedir bu lumianı pislediğiniz anlamıyorum.

hakanatik01

Lumia da sorun yok yahu sen tamamen yanlış anladın olayı :D lumia güzel telefon   sorun Windows mu Android mi? :D

Ama aldığın 520'de lumianın en kötüsü bence (alacağım zaman incelemiştim kanım ısınmamıştı :D )lumiada alınması gereken en düşük model 625'ti aşağısına bakmamıştım  hatta bazı arkadaşlar kanıma girmese :P aldıydım bile hele ablama kalsam (zaten 5 yılda bir telefon ya alırım ya almam)  almışken en son çıkan ne varsa onu alalım der (lumia içinde aynını dedi :D ) ama atıl durur telefon ben hala N95'imi çok severim mesela kullanırım da ,Benim için ondan ötesi yok tek eksiği dokunmatik ekranı yok diye değiştim yoksa ondaki ses çıkışı şimdiki telefonlarda bile yok :P :D önemli olan modelden çok işinizi görebilmesi işinizi görüyorsa en iyi telefon o telefon :D

tolgacan86

Geçen ay eşime lumia 925 aldık, çok memnun kendileri. Bende biraz kurcalıyorum çok hoşuma gitti telefon gerçi sonra kavga ediyoruz; ayarlarımı düzenimi bozuyosun diye kavga çıkartıyor :P

Buradan çıkacak sonuç karşılaştırma yapılabilecek site bilmiyorum ama 925 iyidir :)