Akıllı Telefonlar Hakkında

Başlatan ikose, 13 Ekim 2012, 16:47:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ElisaMcCline

Alıntı yapılan: azenec - 29 Nisan 2014, 05:13:21
bende lumia 520 aldım yurtdışından (azerbaycan) çok iyi telefon ama ramı az. alınca söylediler zaten böyle diye. oyun oynarken sıkıntı çıkar falan. ben fazla oyun oynamıyorum telefonda onun için sıkıntı yokdu. pc oyun deposu bende.  :D iyi güzel hoş telefon. en büyük özelliğide tüm markalardan daha şık ve güzel görünmesi. açıkcası bana yetiyor bukadarı. o değilde çevremdeki arkadaşlar çok kötü tepki verdi one oğlum çok pis telefon git android al  :D diye. hani bazıları hatda ailemdeki kardeşim dahil çok kötü tepki verdi hatda kızdılar bana. sanki bunlar telefon alıyor ben değil. nedir bu lumianı pislediğiniz anlamıyorum.

Bu kelime bizde biraz ağır algılanmasın diye toparlayayım.. pislemek, kötülemek anlamında kullanılıyor :)

Kimse o noktada değil aslında. Herkes kabul ediyor ki android ile yapılabilecekler çok daha fazla.
tek sorun, bu farka ihtiyaç duyacak kişinin çok sınırlı olması. Ve normal sıradan kullanıcılar için bu ek özelliklerin beraberinde sıkıntılar da (sıklıkla) getirebiliyor olması.
Burada herkes kendi bakış açısı noktsında haklı söylemlerde aslında :)

Sorun, alacak kişilerin kendi ihtiyaçlarını belirlemesinde nelere dikkat etmesi grektiğini söylemek yerine, o ya da bunun daha iyi olduğu bilgisinin ön planda olmasında.
Bizim forum için söylemiyorum. Herkes bilinçli tüketici sayılır. Ama heryerde bu yapılıyor maalesef.
Okurken cinet geçiriyor insan :)

Alıntı yapılan: hakanatik01 - 29 Nisan 2014, 05:43:07
Lumia da sorun yok yahu sen tamamen yanlış anladın olayı :D lumia güzel telefon   sorun Windows mu Android mi? :D

Ama aldığın 520'de lumianın en kötüsü bence (alacağım zaman incelemiştim kanım ısınmamıştı :D )lumiada alınması gereken en düşük model 625'ti aşağısına bakmamıştım  hatta bazı arkadaşlar kanıma girmese :P aldıydım bile hele ablama kalsam (zaten 5 yılda bir telefon ya alırım ya almam)  almışken en son çıkan ne varsa onu alalım der (lumia içinde aynını dedi :D ) ama atıl durur telefon ben hala N95'imi çok severim mesela kullanırım da ,Benim için ondan ötesi yok tek eksiği dokunmatik ekranı yok diye değiştim yoksa ondaki ses çıkışı şimdiki telefonlarda bile yok :P :D önemli olan modelden çok işinizi görebilmesi işinizi görüyorsa en iyi telefon o telefon :D

En kötüsü dediğin telefon için adam memnunu diyor abi işte.. gerisini sen düşün :)

İhtiyaçlarına göre almış işte telefonu, kullanıyor.
Senin ihtiyaçlarını WP8 deseydin 625 görecekti demekki :)

ElisaMcCline

Alıntı yapılan: Tolga Can - 29 Nisan 2014, 10:24:10
Geçen ay eşime lumia 925 aldık, çok memnun kendileri. Bende biraz kurcalıyorum çok hoşuma gitti telefon gerçi sonra kavga ediyoruz; ayarlarımı düzenimi bozuyosun diye kavga çıkartıyor :P

Buradan çıkacak sonuç karşılaştırma yapılabilecek site bilmiyorum ama 925 iyidir :)

Alacaksın eninde sonunda gidip kendine de birtane, 1*20 im olur 1520 mi olur artık :P

Evet hala bulamadım düzgün bir karşılaştırma tablo olarak, olmadı ben yapacağım, burada paylaşırım :D

Alıntı yapılan: FilmsizKalma - 29 Nisan 2014, 10:37:48
Bende lumia yı asla kötülemiyorum.Kurcaladım biraz. Nokia iyi bir adımla harika bir telefon yarattı tuttuda. Yoksa hali haraptı..

Bide o telefon TR de satışa girmez hocam ya.. çine yolunuz düşmüyor mu? Artık sıkılaştırdılar gümrükten töbe geçmez.. Gelirken 2 tane getirseniz :P

Gerçek söylüyorum Çin aşmış kendini gerçekten.. Almanyada akraba vardı. Tr ziyaretinde OPPO getirdi yanında yuh dedim yani..
İmkanım olsa Bir OPPO Find 7 yada OnePlus One alırdım..

Oyun derken başlarda oynsamda şu anda telefonumda 1 tane oyun yüklü :D Kurcalamam etmem.Rom derseniz orjinal stock rom yüklü.. Herşey için kafi.  Geçen antep gezisi vardı arabayla gidiyoruz.. Yandaki arkadaşa navigasyon açarmısın dedim.. Açamadı.. Durdum peki dedim neden verdin 2000 bin küsür lira İphone 5 aldın. İphone abi dedi..

Telefonlardan çok telefonu kullananlarda, kullananların ise ne için kullandığı önemli. Herkes işine yarar bişiler alsın derim.

Ama gerçekten bir telefon lazımsa.. Eve wp8 yeter pc de öyle telefonda öyle diyorsanız..Bu sefer android diyorsanız Discovery Elite bir göz atın.  Parasını hak etmiş. Hepsini geçtim Nokianın Android tabanlı olan telefonundan alın :P

:y

Nokia cı değiliz yahu, bakıyoruz işte bize göre hangisi diye :)
Android düşübürsem bakarım ancak NokiaX lere de... Ama bir tek ona değil tabii ki :) Sony ler çok hoş duruyor walla :P

ElisaMcCline

Alıntı yapılan: bekeli - 29 Nisan 2014, 12:05:16
Konu başlığı WP8 telefon tavsiyesi olunca yorumda bulunmamıştım.
Ancak konu Android tartışmaları ile dolmuş taşmış.

İhtiyacınızı hangisi en iyi karşılıyorsa sizin için en iyi telefon odur.
Kendime yeni bir ürün alacağım zaman f/p ürünü almaya gayret gösteririm.
GMD'yi ilk çıktığında kampanya ile birlikte 440 liraya almış oldum.
Uzun süredir kullanıyorum. Hiçbir sıkıntı yaşamadım.
Kardeşime ve birkaç arkadaşıma aldırdım onlar da sorun yaşamadı. İçlerinde rom atan sadece benim. Diğerleri üzerinde gelen romu kullanıyor.

Oyun oynamam pek ama office programları kullanıyorum, internette geziniyorum(sayfaları açma hızı bana göre gayet iyi),  eşim foto düzenleyiciler kullanıyor (bu programlar çoğu telefonda kasar düzenleme yaparken) ama şu ana kadar ne kasma, ne donma ne de kilitlenme oldu.

Özetle;
Benim bakış açım şu: 440 liraya bu şekilde kullanabileceğim, bu boyutlarda, aynı kamera kalitesine sahip, aynı ekran kalitesine sahip (GMD'nin ekran parlaklığı/görüntüsü s3'ten felan daha iyi) wp8 telefon varsa tavsiye edin alacağıma söz veriyorum. Telefon ihtiyacım yok ama varsa bu şekilde bir telefon alacağım. 

Alıntı yapılan: bekeli - 29 Nisan 2014, 12:28:30
Android vs. WP karşılaştırmasında bence üstün taraf WP.
Çünkü android hantal bir yapıya sahip.
Daha fazla donanım gerektiriyor.
Daha fazla ram kullanıyor.
Elisa hocaya bu konuda bir şey diyemem.
Ancak dediğim gibi mesele f/p olayına dönünce WP geride kalıyor.

Az para ile çok iş yapsın dediğin zaman androidte seçenek çok.
Ama parası önemli değil dediğin zaman WP daha mantıklı.
Peki aldığım telefon verdiğim paraya göre kaliteli mi bence über kaliteli, ihtiyacımı görüyor mu fazlasıyla görüyor. O zaman WP almama gerek var mı, bence yok.

WP'ye lafım yok ama android tabanlı diye GMD'nin yerden yere vurulmasına da sessiz kalamam :D

Tamamen haklısın bekeli. O fiyata aynı özelliklerde bir WP8 yok.
Ama ihtiyaçlar ve kullancısı dolayısıyla herşey daha kolay olacağı için WP8 bakıyorum.

Yanlız şu da bir gerçek ki, işlemci ve memory' nin daha üstün olması telefonu daha performanslı yapmıyor,
söz konusu WP8 ve android ise.
Burada paylaşılanlar kadarını biliyorum telefonu. Bu yüzden de "bak benzer bu var" deme şansım yok maalesef. ama her şartta o fiyata telefon yok WP8 de :)

Android telefonlara ben zaten hiçbirşey söylemiyorum. Çevremdekilerin çektikleri dolayısıyla hep uzak kaldım.
belki de herkese öyle bir özgürlük verilmesi doğru değildir :)
Aynı şartlarda benzer birkaç telefonu da zorlama şansın oldu.  Yamuldular maalesef hep. belki ben doğru ürüne bakmadım.
Ve evet haklısın ki, bunun karşılığında da daha fazla ödemek gerekiyor.

Şu GMD den yok ki çevremde kimse bir kurcalasam adam akıllı :)

Sadede gelirsek, kullanıcısı WP8 de daha rahat edecek :D
Ben kendim bir tablo hazırlayayım bari :D

FilmsizKalma

Konunun açılma bölümünden kaynakli bunlar hep :) içinde geyik bolumu geçince.. Konunun içinde bunlar giriyor işte :)

aydyar13

Yeni bir telefon alıcaz bütçe 500-700 tl civarı olucak. Windows android farketmez. Önemli olan konular donma kasma internet. Kamerasında da biraz iş olsa iyi olur  ;). Oyun-müzik pek önemli değil. Fikir verebileceklere çok teşekkür ederim :) Yorumlarınızı bekliyorum.

Edit: Bütçe 500-700 müş :)

ikose

Geçen ay Nokia 520 aldım bu fiyat aralığında.. net 820-920 ye göre ağır olsada yinede iş görüyor bazen site bile tıklıyorum  :g
Kamerası da fena değil.. Diğer arkadaşlarımla kıyasladığımda hem daha fazla resim çekiyorum hemde  daha iyi görüntü çıkıyor. özellikle gün ışığında..
Konuşmalarım az ise eğer 2 gün şarz etmeden dayanıyor..

hakanatik01

http://www.hepsiburada.com/liste/general-mobile-discovery-4-gb/productDetails.aspx?productId=telcepgmdiscov&categoryId=371946

10numara 5 yıldız :) forumda filmsizkalma öncülüğünde bekelininde memnuniyetiyle aldım çok beğendim memnunum :) buradan almıştım ama burası genelde bişraz daha pahalı daha ucuzada bulunabilir ;Ne donma ne takılma,kasma v.s yaşamadım  sorunsuz temiz :P :)

http://www.youtube.com/watch?v=ExfnS3pgK5A

donanım inceleme konusunda belkide en iyi sitelerden birisinin linkinden de okunabilir aklına takılan noktaları sorabilirsin ,GM club'a bekleriz :P
[spoiler]http://forum.donanimhaber.com/m_76663488/tm.htm[/spoiler]

elisahocanın çevresi sorun yaşamış bu telefonda ama bende herhangi bir problem olmadı 5-6 ay oldu sanırım alalı :)

aydyar13

hakanatik ve ikose çok teşekkürler. Aslında kafamdaki telefon discovery idi. Bir kaç yerde okuduğum kadarıyla herkesten olumlu sonuç gördüm. Sanırım bu telefon alınacak. 670 den daha ucuza göremedim ben. Zaten ürün mağazadan alınacak, İnternet kabul değil  (sinir).

Ben nokia ları çok seviyorum ama lumia yı beğendiremedim malesef onu da attık . Sanırım sonuç Discovery

bekeli

Şu an için bu fiyat aralığında alabileceğiniz en iyi telefon discovery olacaktır.

Alıntı yapılan: hakanatik01 - 05 Mayıs 2014, 19:53:57
elisahocanın çevresi sorun yaşamış bu telefonda ama bende herhangi bir problem olmadı 5-6 ay oldu sanırım alalı :)

Hakan modum, bu kısmı yanlış hatırlamışsınız.
Elisa hocanın çevresinde android ile sorun yaşanlar çok ama discovery kullanan yok. Öyle demişti:

Alıntı yapılan: ElisaMcCline - 29 Nisan 2014, 16:11:58
Şu GMD den yok ki çevremde kimse bir kurcalasam adam akıllı :)