Akıllı Telefonlar Hakkında

Başlatan ikose, 13 Ekim 2012, 16:47:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

FilmsizKalma

Bende lumia yı asla kötülemiyorum.Kurcaladım biraz. Nokia iyi bir adımla harika bir telefon yarattı tuttuda. Yoksa hali haraptı..

Bide o telefon TR de satışa girmez hocam ya.. çine yolunuz düşmüyor mu? Artık sıkılaştırdılar gümrükten töbe geçmez.. Gelirken 2 tane getirseniz :P

Gerçek söylüyorum Çin aşmış kendini gerçekten.. Almanyada akraba vardı. Tr ziyaretinde OPPO getirdi yanında yuh dedim yani..
İmkanım olsa Bir OPPO Find 7 yada OnePlus One alırdım..

Oyun derken başlarda oynsamda şu anda telefonumda 1 tane oyun yüklü :D Kurcalamam etmem.Rom derseniz orjinal stock rom yüklü.. Herşey için kafi.  Geçen antep gezisi vardı arabayla gidiyoruz.. Yandaki arkadaşa navigasyon açarmısın dedim.. Açamadı.. Durdum peki dedim neden verdin 2000 bin küsür lira İphone 5 aldın. İphone abi dedi..

Telefonlardan çok telefonu kullananlarda, kullananların ise ne için kullandığı önemli. Herkes işine yarar bişiler alsın derim.

Ama gerçekten bir telefon lazımsa.. Eve wp8 yeter pc de öyle telefonda öyle diyorsanız..Bu sefer android diyorsanız Discovery Elite bir göz atın.  Parasını hak etmiş. Hepsini geçtim Nokianın Android tabanlı olan telefonundan alın :P

hakanatik01

Alıntı yapılan: Tolga Can - 29 Nisan 2014, 10:24:10
Geçen ay eşime lumia 925 aldık, çok memnun kendileri. Bende biraz kurcalıyorum çok hoşuma gitti telefon gerçi sonra kavga ediyoruz; ayarlarımı düzenimi bozuyosun diye kavga çıkartıyor :P

Buradan çıkacak sonuç karşılaştırma yapılabilecek site bilmiyorum ama 925 iyidir :)
Çıkarım yanlış bence ama,burdan çıkan sonuç eşinin telefonunun ayarlarını kurcalarsan kavga çıkar :D  :P (gyk) :D

bekeli

Konu başlığı WP8 telefon tavsiyesi olunca yorumda bulunmamıştım.
Ancak konu Android tartışmaları ile dolmuş taşmış.

İhtiyacınızı hangisi en iyi karşılıyorsa sizin için en iyi telefon odur.
Kendime yeni bir ürün alacağım zaman f/p ürünü almaya gayret gösteririm.
GMD'yi ilk çıktığında kampanya ile birlikte 440 liraya almış oldum.
Uzun süredir kullanıyorum. Hiçbir sıkıntı yaşamadım.
Kardeşime ve birkaç arkadaşıma aldırdım onlar da sorun yaşamadı. İçlerinde rom atan sadece benim. Diğerleri üzerinde gelen romu kullanıyor.

Oyun oynamam pek ama office programları kullanıyorum, internette geziniyorum(sayfaları açma hızı bana göre gayet iyi),  eşim foto düzenleyiciler kullanıyor (bu programlar çoğu telefonda kasar düzenleme yaparken) ama şu ana kadar ne kasma, ne donma ne de kilitlenme oldu.

Özetle;
Benim bakış açım şu: 440 liraya bu şekilde kullanabileceğim, bu boyutlarda, aynı kamera kalitesine sahip, aynı ekran kalitesine sahip (GMD'nin ekran parlaklığı/görüntüsü s3'ten felan daha iyi) wp8 telefon varsa tavsiye edin alacağıma söz veriyorum. Telefon ihtiyacım yok ama varsa bu şekilde bir telefon alacağım. 

hakanatik01

bulunması zor o paraya WP8'i alır anca telefon üreticileri :P (gyk) :D Bende çok memnunum telimden 10 sene falan değişmem ki çok uygulama deniyorum bu aralar herhangi birinde sorun çıksın,hani ufak bir takılma olsun hiçbir sorunu yok ..

kısaca çıkan sonuç kimsenin telefon ayarlarıyla oynama kavga çıkar ,PC için windows neyse (macos,linux u sevenlerde var ama işte yapacak birşey yok istedikleri kadar windowstan iyi olsun,yada iddaa etsinler) telefonlar için android o olucak göricez 5-10 sene sonra :P

enderege

Alıntı yapılan: Nihat - 28 Nisan 2014, 23:48:12
Rom atma olayı. İstersen telefonun General Mobile Discovery olsun ROM ile sony xperia z1, istersen samsung s4, istersen iOS, istersen window phone yapabilirsin(iOS ile WP göstermelik oluyor ama oluyor).

Android telefonun android ise neden WP8 veya IOS yapıyorsun ki? Memnun değilmisin? O zaman al bi WP8. :D
Bize bu dünya atalarımızdan miras kalmadı, Çocuklarımızdan ödünç aldık.

bekeli

Alıntı yapılan: hakanatik01 - 29 Nisan 2014, 12:16:53
bulunması zor o paraya WP8'i alır anca telefon üreticileri :P (gyk) :D Bende çok memnunum telimden 10 sene falan değişmem ki çok uygulama deniyorum bu aralar herhangi birinde sorun çıksın,hani ufak bir takılma olsun hiçbir sorunu yok ..

kısaca çıkan sonuç kimsenin telefon ayarlarıyla oynama kavga çıkar ,PC için windows neyse (macos,linux u sevenlerde var ama işte yapacak birşey yok istedikleri kadar windowstan iyi olsun,yada iddaa etsinler) telefonlar için android o olucak göricez 5-10 sene sonra :P

Android vs. WP karşılaştırmasında bence üstün taraf WP.
Çünkü android hantal bir yapıya sahip.
Daha fazla donanım gerektiriyor.
Daha fazla ram kullanıyor.
Elisa hocaya bu konuda bir şey diyemem.
Ancak dediğim gibi mesele f/p olayına dönünce WP geride kalıyor.

Az para ile çok iş yapsın dediğin zaman androidte seçenek çok.
Ama parası önemli değil dediğin zaman WP daha mantıklı.
Peki aldığım telefon verdiğim paraya göre kaliteli mi bence über kaliteli, ihtiyacımı görüyor mu fazlasıyla görüyor. O zaman WP almama gerek var mı, bence yok.

WP'ye lafım yok ama android tabanlı diye GMD'nin yerden yere vurulmasına da sessiz kalamam :D

hamzakursad

Alıntı yapılan: HaMZaKuRSaD - 28 Nisan 2014, 18:22:38
Windowsu tanıma amaçlı soruyorum, daha önce Android kullandınız mı? Veya düşünmüyor musunuz?

Bu kadar tartışacağınızı bilsem sormazdım   :D

hakanatik01

Alıntı yapılan: enderege - 29 Nisan 2014, 12:26:31
Android telefonun android ise neden WP8 veya IOS yapıyorsun ki? Memnun değilmisin? O zaman al bi WP8. :D
Bunu cevabı verildi hocam :P 3ünü tek bir platformda birleştirmek gibi birşey dendi mesela ki haklılar hpsinin iyi yanını alıp tek platformda kullanılabilir :P

@bekeli başkanım WP8de güzel canım onada birşey demiyorum verdiğim örnek onun için Linuxte çoğu açıdan windows versiyonundan  üstün ama kim kullanıyor :P aynı mantıkla düşününce sanki WP8 PClerdeki linuxun konumunda olurken her 3 telfonun 2 sinde android olucak gibi duruyor durum :P yoksa ikiside iyidir bu tartışmaları görende bizleri ne yapıyor la acaba bunlar telefonlarla diye kafalrını duvara vuruyordur he :))

Hamza 'mı başlattı bunu :P Tartışmada değil yahu yıllardır sürer herkesin kendinde haklı olacağı bir durum :D değişmezde linux-windows,firefox-chrome,EMC- Enderege mi,hamzayımı banlasam-bilqini mi gibi şimdikte andorid-WP8 geldi işte :P yada

hamzakursad

Alıntı yapılan: hakanatik01 - 29 Nisan 2014, 12:51:17
Hamza 'mı başlattı bunu :P Tartışmada değil yahu yıllardır sürer herkesin kendinde haklı olacağı bir durum :D değişmezde linux-windows,firefox-chrome,EMC- Enderege mi,hamzayımı banlasam-bilqini mi gibi şimdikte andorid-WP8 geldi işte :P yada

Hadi hadi, banla da rahatla, siftahı yapmadan rahatlayamayacan sen  :P

TwofuN

Alıntı yapılan: enderege - 29 Nisan 2014, 12:26:31
Insanın canı sıkılıyor değişiklik arıyor . Sürekli değiştirmeye para mı dayanır